426
Μιχαλολιάκος και Ζαρούλια στα βουλευτικά έδρανα. Τώρα ο ένας είναι υπόδικος, αλλά η άλλη υπάλληλος της Βουλής | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ POOL/Δ.ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Υπάλληλος στη Βουλή διορίστηκε η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του Μιχαλολιάκου!

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2020, 17:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/10/2020, 17:51
Μιχαλολιάκος και Ζαρούλια στα βουλευτικά έδρανα. Τώρα ο ένας είναι υπόδικος, αλλά η άλλη υπάλληλος της Βουλής
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ POOL/Δ.ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Υπάλληλος στη Βουλή διορίστηκε η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του Μιχαλολιάκου!

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2020, 17:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/10/2020, 17:51

Είναι μια απόφαση που ακολουθεί το γράμμα του κανονισμού, εν προκειμένω του Κανονισμού της Βουλής. Ομως πέντε ημέρες πριν από την ετυμηγορία για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, το timing είναι σχεδόν προκλητικό και στέκεται ως υπενθύμιση ότι το όνειδος της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του νεοναζιστικού μορφώματος θα μας ακολουθεί για πολλά χρόνια, μολονότι η οργάνωση είναι πλέον εκτός Βουλής και τα ηγετικά της στελέχη κινδυνεύουν με βαριές ποινές φυλάκισης.

Η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, διορίστηκε μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή των Ελλήνων!

Πρόκειται για απόφαση που ελήφθη στις 24 Σεπτεμβρίου και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ με ημερομηνία 2 Οκτωβρίου 2020. Φέρει δε την υπογραφή του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα.

Ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή στηρίχθηκε σε διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής (άρθρα 35 και 36) που δίνουν τη δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών κομμάτων να τοποθετούν μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή των Ελλήνων.

Με βάση τον ΚτΒ, κάθε αρχηγός πολιτικού κόμματος που έχει περάσει από τη Βουλή, δικαιούται να διατηρεί πολιτικό γραφείο στη Βουλή και αντίστοιχες θέσεις μετακλητών υπαλλήλων. Ετσι, ο υπόδικος Μιχαλολιάκος είχε την άνεση να ορίσει άνθρωπο της αρεσκείας του, στην περίπτωσή μας τη σύζυγό του, ως υπάλληλο της Βουλής!

Η Ζαρούλια είχε διατελέσει και βουλευτής της ΧΑ από το 2012 ως τον Ιούλιο του 2019, οπότε η οργάνωση δεν έπιασε στις εκλογές το όριο του 3%. Οπως δε παρατηρούν έμπειροι κοινοβουλευτικοί, μπορεί να διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος, ωστόσο η συγκεκριμένη θέση δεν έχει όριο και ημερομηνία λήξης, από τη στιγμή που ανάλογες θέσεις σε γραφεία πρώην πρωθυπουργών και αρχηγών κομμάτων διατηρούνται μέχρι να αποβιώσουν τα πρόσωπα που τις κατέχουν.

Σε κάθε περίπτωση ο διορισμός της Ζαρούλια, με απόφαση μάλιστα του κ. Τασούλα, έδωσε μια ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αντιπολίτευση, ξεχνώντας φυσικά το δικό του κοινοβουλευτικό φλερτ με την οργάνωση –«δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ψήφοι» του Νίκου Βούτση κλπ (εδώ)– και εγκαλώντας τον Πρόεδρο της Βουλής για το ότι επέλεξε τώρα να προχωρήσει σε αυτήν την ενέργεια.

Ανέφεραν από τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Η σημερινή απόφαση του κ. Τασούλα για το διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην Ελληνική Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου προξενεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

»Η ελληνική κοινωνία αναμένει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τη δικαστική απόφαση που θα οδηγήσει στο οριστικό τέλος τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

»Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους. Παραμένει, όμως, ως ερώτημα ο λόγος για τον οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να προχωρήσει τώρα σε αυτή την ενέργεια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...