280
Η 17χρονη Γκιουλ μεταφέρεται σε ασθενοφόρο έχοντας μόλις ανασυρθεί ζωντανή από τα ερείπια που άφησαν πίσω ου οι σεισμοί της Δευτέρας στην Αλεξανδρέττα της Τουρκίας (8/2) | REUTERS/Berkcan Zengin

Υπ. Εργασίας: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2023, 16:47
Η 17χρονη Γκιουλ μεταφέρεται σε ασθενοφόρο έχοντας μόλις ανασυρθεί ζωντανή από τα ερείπια που άφησαν πίσω ου οι σεισμοί της Δευτέρας στην Αλεξανδρέττα της Τουρκίας (8/2)
|REUTERS/Berkcan Zengin

Υπ. Εργασίας: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2023, 16:47

Είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας συγκεντρώνει η γενική γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με σκοπό να αποσταλούν ως ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες του φονικού σεισμού της Δευτέρας στις δύο χώρες μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οπως ανακοινώθηκε, τα υλικά που συγκεντρώνονται αφορούν σε:

  •  Τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί, βρεφικές τροφές και άλλες συσκευασμένες τροφές μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένα νερά, γάλατα και χυμοί).
  •  Βρεφικές πάνες
  •  Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα
  •  Είδη ρουχισμού για παιδιά και ενήλικες
  •  Είδη ατομικής υγιεινής
  •  Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια
  •  Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιείται καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή στη γενική γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Σολωμού 60, από τις 08:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ. έως τις 20 Φεβρουαρίου 2023.

Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας παρέχονται στα τηλέφωνα 210.52812856.

Με την ολοκλήρωση της συλλογής η γενική γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας θα μεριμνήσει μαζί με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την άμεση αποστολή του συνόλου της βοήθειας στους πληγέντες.

Ο επικεφαλής της γενικής γραμματείας, Γιώργος Σταμάτης, δήλωσε σχετικά: « Η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι παρόν σε όλους όσους χρειάζονται βοήθεια. Στηρίζουμε έμπρακτα τους συνανθρώπους μας στην Τουρκία και τη Συρία οι οποίοι δοκιμάζονται από τον φονικό σεισμό. Καλούμαστε όλοι να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας δείχνοντας την αλληλεγγύη μας και την αρωγή μας».

  • Οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης –μεταξύ αυτών η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Πειραιώς–, μαζικοί φορείς, συνδικάτα και άλλες κινήσεις πολιτών σε όλη τη χώρα έχουν επίσης καλέσει σε συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμοπαθείς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...