225
Ο γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς | Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Χαρδαλιάς: «Στην Εύβοια έγινε αυτό που έπρεπε την ώρα που έπρεπε»

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2019, 12:05
Ο γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς
|Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Χαρδαλιάς: «Στην Εύβοια έγινε αυτό που έπρεπε την ώρα που έπρεπε»

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2019, 12:05

Οι Αρχές θα είναι έγκαιρα έτοιμες να παρουσιάσουν τα σχέδια για την αντιπυρική περίοδο του 2020, τόνισε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, που επισήμανε ότι στην πυρκαγιά στην Εύβοια «έγινε αυτό που έπρεπε».

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ την Παρασκευή επισήμανε ότι «την 1η Νοεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα σχέδια που αφορούν στην επόμενη αντιπυρική περίοδο».

Πρόσθεσε ότι αμέσως μετά θα μπει σε διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία με στόχο να έχει ψηφιστεί στο τέλος του έτους. Ακόμη μέσα στην επόμενη σχολική χρονιά, έπειτα από συνεννόηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θα μπει το θέμα πολιτικής προστασίας στα σχολεία.

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά στην Εύβοια, ο γγ επισήμανε ότι η πυρκαγιά είχε πολύ δύσκολα χαρακτηριστικά και ότι ξέσπασε αργά το βράδυ σε δύσβατο σημείο και σε συμπαγές έδαφος

«Εγινε αυτό που έπρεπε την ώρα που έπρεπε» είπε για τα στελέχη της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας που έδωσαν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά.

Αντίθετα από άλλες περιπτώσεις, αυτή τη φορά ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ελέγχου με τον οποίο διαπιστώνεται αν πραγματικά αυτός που αναλαμβάνει κάτι το διεκπεραιώνει.

Επισήμανε τέλος ότι δεν εστάλησαν μηνύματα SMS από το 112 στους κατοίκους, καθώς εφόσον δεν λειτουργεί κανονικά το σύστημα θα έπρεπε να σταλούν σε όλους τους κατοίκους στην Εύβοια και υπήρχε κίνδυνος να προκληθεί πανικός. Για αυτό το λόγο οι εκκενώσεις έγιναν με παραδοσιακά μέσα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...