215
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στην ενημέρωση της Παρασκευής | ert.gr

Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί έλεγχοι σε όλα τα γηροκομεία σε 10 ημέρες

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2020, 18:29
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στην ενημέρωση της Παρασκευής
|ert.gr

Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί έλεγχοι σε όλα τα γηροκομεία σε 10 ημέρες

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2020, 18:29

Νέα περιοριστικά μέτρα για όλους τους εργαζoμένους στα γηροκομεία και τις κλειστές δομές ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί ο ιός στους οίκους ευγηρίας.

Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνονται η αναβολή μη αναγκαίων αδειών για το προσωπικό, αποφυγή ταξιδιών στο εξωτερικό και η αποφυγή συγχρωτισμού όπου είναι δυνατόν.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στην καθιερωμένη ενημέρωση ανακοίνωσε ότι το επόμενο 10ήμερο θα ελεγχθούν όλες οι κλειστές δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων στη χώρα, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα μαζικών μολύνσεων και θανάτων σε ηλικιωμένους.

«Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Στις επόμενες 10 ημέρες θα ελεγχθούν όλες οι δομές όλης της χώρας», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι περιφέρειες έχουν την αρμοδιότητα ελέγχου αυτών των μονάδων.

«Λαμβάνουμε κάθε μέτρο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία κορονοϊού στη χώρα μας.

«Μέλημά μας ήταν και είναι να προστατέψουμε τη Δημόσια Υγεία. Απαιτείται συνεργασία της πολιτείας, της κοινωνίας και των ίδιων των πολιτών. Μόνο λειτουργώντας ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη με την εξάπλωση της πανδημίας», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αύξηση μολύνσεων

Σύμφωνα με τον ίδιο, «παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή της Αττικής». Γι’ αυτό, όπως ανέφερε, θα αυξηθούν οι έλεγχοι για τα μέτρα προστασίας, αφού όπου εφαρμόστηκαν αυστηρά τα μέτρα, υπήρξε και επιδημιολογική αποφόρτιση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...