352
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην πρωινή εκπομπή του Mega | Mega

Βρούτσης: Εκκληση στους εργοδότες να δοθεί κανονικά το δώρο Πάσχα

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2020, 09:46
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην πρωινή εκπομπή του Mega
|Mega

Βρούτσης: Εκκληση στους εργοδότες να δοθεί κανονικά το δώρο Πάσχα

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2020, 09:46

Οι εργοδότες καλούνται, εάν μπορούν, να καταβάλουν το δώρο Πάσχα κανονικά, την ώρα που προβλέπει ο νόμος, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος υπενθύμισε ότι η παραβίαση των διατάξεων για την ανακούφιση των επιχειρήσεων που πλήττονται επισύρει πολυετείς ποινές κάθειρξης.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στο Mega επισήμανε: «Το δώρο του Πάσχα γίνεται έκκληση να καταβληθεί κανονικά στους εργαζόμενους από τους εργοδότες, εάν μπορούν».

Πρόσθεσε ότι δεν είναι δεσμευτικό, ούτε υποχρεωτικό, να κάνουν χρήση της δυνατότητας που τους δίνεται από την κυβέρνηση για μετέπειτα καταβολή του.

Σημειώνεται ότι το δώρο πρέπει να καταβληθεί ως την Μεγάλη Τετάρτη, δηλαδή ως τις 15 Απριλίου.

Οσον αφορά τις επιχειρήσεις που μπορούν να μεταθέσουν την ημερομηνία καταβολής, ο υπουργός επισήμανε ότι «πρόκειται για τις επιχειρήσεις που αναστείλαμε τη λειτουργία τους, και αυτές που εντάσσονται στην κατηγορία των ΚΑΔ που αναδείξαμε με υπουργική απόφαση, οι οποίες θα διευρύνονται συνεχώς».

«Για τις επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν, το δώρο του Πάσχα θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά στους εργαζόμενους μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, με τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος αν αυτό δεν γίνει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναφορικά με το πώς θα υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις εργαζόμενοι και επιχειρηματίες, ο κ. Βρούτσης είπε ότι «αύριο, 24 Μαρτίου, θα αναρτηθούν δύο έντυπα. Το έντυπο των εργαζομένων και αυτό των εργοδοτών, που θα συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ΕΡΓΑΝΗ. Το έντυπο των εργοδοτών θα συμπληρώσουν οι επιχειρήσεις οι οποίες είναι σε αναστολή με διοικητική εντολή, και θα μπορούν να το συμπληρώσουν μέχρι τις 31/03. Για τους άλλους εργοδότες που βρίσκονται στην περίμετρο των ΚΑΔ και έχει πληγεί ο τζίρος των επιχειρήσεών τους, θα μπορούν να το συμπληρώσουν μέχρι τις 20/04».

«Οι εργαζόμενοι, η πρώτη κατηγορία που αφορά σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, μπορούν να το συμπληρώσουν από 01/04 έως 10/04. Οι εργαζόμενοι των προαναφερόμενων ΚΑΔ που αναστέλλεται η σύμβαση εργασίας τους, μπορούν να το συμπληρώσουν έως τις 30/04», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Οποιος παραβεί εκ μέρους επιχειρήσεων και εργαζομένων τις διατάξεις του νόμου και κινηθεί σε πλαίσιο να προσποριστεί πόρους για τον εαυτό του, έχει φυλάκιση από τρεις μήνες έως δέκα χρόνια. Η ποινή είναι σκληρή», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...