288
Ο Τζάσπερ, ο σκύλος-γιατρός που βοήθησε τους ασθενείς με λοίμωξη Covid να αναρρώσουν | Roger Allen /East Lancashire Hospitals NHS Trust

Βραβείο εθνικού ήρωα σε σκύλο «βοηθό ιατρού» σε κλινικές Covid

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2021, 22:31
Ο Τζάσπερ, ο σκύλος-γιατρός που βοήθησε τους ασθενείς με λοίμωξη Covid να αναρρώσουν
|Roger Allen /East Lancashire Hospitals NHS Trust

Βραβείο εθνικού ήρωα σε σκύλο «βοηθό ιατρού» σε κλινικές Covid

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2021, 22:31

Εθνικό βραβείο κέρδισε στη Βρετανία ένας σκύλος-θεραπευτής, δουλειά του οποίου ήταν να βοηθά το προσωπικό σε διάφορα νοσοκομεία του Λάνκσαϊρ, να αντιμετωπίζει το στρες από την πανδημία του κορονοϊού.

Οπως αναφέρει το BBC, πρόκειται για τον εξάχρονο Τζάσπερ, ο οποίος ανακηρύχθηκε «Ζώο της Χρονιάς» από το Διεθνές Ταμείο για την Ευημερία των Ζώων.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού είπαν ότι ο Τζάσπερ ήταν καταπληκτικός στο να παρέχει ηρεμία στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, μετά την ένταση που ζούσαν στους θαλάμους με τους ασθενείς τους τελευταίους μήνες.

Ο Τζάσπερ με τον ιδιοκτήτη του Ντέιβιντ Αντερσον

Ο ιδιοκτήτης του Τζάσπερ, Ντέιβιντ Αντερσον, ο οποίος είναι γιατρός στο νοσοκομείο του ανατολικού Λάνκσαϊρ, δήλωσε ότι ο σκύλος του έχει «ταλέντο» στο να αναγνωρίζει, να προσεγγίζει και να παραμένει κοντά σε ανθρώπους που έχουν βρεθεί υπό πίεση.

Ο σκύλος υποστήριξε συνολικά περισσότερους από 9.000 εργαζομένους σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης.

Εκπαιδευμένος

Πριν από την πανδημία, ο Τζάσπερ επισκεπτόταν ασθενείς που χρειάζονταν παρηγορητική φροντίδα, καθώς βρίσκονταν λίγο πριν από το τέλος της ζωής τους. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς είχαν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο ή είχαν σοβαρό ψυχικό νόσημα.

«Του αρέσει να τον χαϊδεύουν οι άνθρωποι και νομίζω ότι έχει ωριμάσει με αυτή τη δουλειά τον τελευταίο χρόνο και μέσα στην πανδημία. Είναι, επίσης, αρκετά ευαίσθητος και γνωρίζει πότε κάποιος είναι πολύ πιεσμένος», εξηγεί ο κ. Αντερσον.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, ο σκύλος, όταν κούραρε ασθενείς με καρκίνο, γνώριζε ποιος ήταν πιο σοβαρά και παρέμενε περισσότερη ώρα μαζί του.

«Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, που όταν αισθανθούν μεγάλο βάρος μπορεί να αποχωρήσουν, ο Τζάσπερ παραμένει στο πλευρό όσων τον χρειάζονται και τους δίνει αγάπη μέσα από τα μάτια του, για όση ώρα χρειάζονται», καταλήγει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...