262
Μαθητές μαθαίνουν για τον πύραυλο Unha-3, στην Πιονγιάνγκ. Από μικροί στα όπλα... | REUTERS/Damir Sagolj

Βόρεια Κορέα: Αν οι ΗΠΑ μας φερθούν «ριψοκίνδυνα» θα πάμε σε πόλεμο

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2017, 20:00
Μαθητές μαθαίνουν για τον πύραυλο Unha-3, στην Πιονγιάνγκ. Από μικροί στα όπλα...
|REUTERS/Damir Sagolj

Βόρεια Κορέα: Αν οι ΗΠΑ μας φερθούν «ριψοκίνδυνα» θα πάμε σε πόλεμο

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2017, 20:00

Η Βόρεια Κορέα θα συνεχίσει «κανονικά» τις βαλλιστικές δοκιμές και αν οι ΗΠΑ χρησιμοποιήσουν στρατιωτικά μέσα εναντίον της το αποτέλεσμα θα είναι το ξέσπασμα πολέμου, διεμήνυσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Πιονγιανγκ, Χαν Σονγκ Ρολ, μιλώντας στο BBC.

«Θα κάνουμε κι άλλες βαλλιστικές δοκιμές κάθε βδομάδα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο», είπε ο Χαν Σονγκ Ριόλ στην αποστολή του BBC στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας.

Ο ίδιος προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι αν φερθούν «ριψοκίνδυνα», χρησιμοποιώντας στρατιωτικά μέσα εναντίον της Βόρειας Κορέας, το αποτέλεσμα θα είναι το ξέσπασμα πολέμου.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, αυστηρό μήνυμα προς τη Βόρεια Κορέα έστειλε από τη Νότια Κορέα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη στo πλαίσιo της ασιατικής περιοδείας του, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Σε δηλώσεις τους με τον εκτελών χρέη προέδρου της Νότιας Κορέας Χουάνγκ Κιο-αν, ο Πενς εξέφρασε την πλήρη αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να μην ανεχθούν περαιτέρω πυραυλικές και πυρηνικές δοκιμές.

Τόνισε ακόμη πως η Βόρεια Κορέα θα πρέπει να προσέχει τις ενέργειες και τις προθέσεις του αμερικανού προέδρου.

«Μόλις στις δυο τελευταίες εβδομάδες, ο κόσμος έγινε μάρτυρας της ισχύος και της αποφασιστικότητάς του νέου προέδρου μας σε ενέργειες που ανελήφθησαν στη Συρία και το Αφγανιστάν. Η Βόρεια Κορέα θα κάνει καλά να μην δοκιμάσει την αποφασιστικότητά του ή την ισχύ των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών σ’ αυτή την περιοχή».

Οι δύο πολιτικοί επεσήμαναν πως θα ενισχύσουν τις άμυνες κατά της Βόρειας Κορέας προχωρώντας στην ανάπτυξη του αμυντικού πυραυλικού συστήματος THAAD.

Σε επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα τη Δευτέρα, στα σύνορα ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, ο Πενς επανέλαβε πως η αμερικανική «εποχή της στρατηγικής υπομονής» με την Πιονγκγιάνγκ έχει τελειώσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...