330
Ο Τίτο, τον οποίο έχασε η ιδιοκτήτριά του κατά τη διάρκεια μιας σύντομης πτήσης εσωτερικού, πυροδότησε ευρείες... έρευνες, σκωπτικά tweets, αλλά και πολιτική αντιπαράθεση | Facebook / @andy.iturre

Βολιβιανή αεροπορική εταιρεία έβαλε μέντιουμ να εντοπίσει μια χαμένη γάτα

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2023, 18:29
Ο Τίτο, τον οποίο έχασε η ιδιοκτήτριά του κατά τη διάρκεια μιας σύντομης πτήσης εσωτερικού, πυροδότησε ευρείες... έρευνες, σκωπτικά tweets, αλλά και πολιτική αντιπαράθεση
|Facebook / @andy.iturre

Βολιβιανή αεροπορική εταιρεία έβαλε μέντιουμ να εντοπίσει μια χαμένη γάτα

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2023, 18:29

Ενα «μέντιουμ ζώων» προσέλαβε η κρατική αεροπορική εταιρεία της Βολιβίας Boliviana de Aviacion (BOA) προκειμένου να εντοπίσει τη γάτα μιας επιβάτη, η οποία χάθηκε ενώ εκείνη άλλαζε αεροπλάνα.

Ο λόγος για τον Τίτο, το κατοικίδιο της Αντρέα Ιτούρε, σύμφωνα με την οποία η αεροπορική εταιρεία σταμάτησε την αναζήτησή του μετά από μια εβδομάδα, αν και συμφώνησε να πληρώσει τα έξοδά της, ενώ εκείνη συνέχιζε να ψάχνει γύρω από το αεροδρόμιο της πόλης Ταρίχα.

Το μέντιουμ, που παρείχε τις υπηρεσίες του εξ αποστάσεως, από τη Λα Παζ, ήρθε σε επαφή με την Ιτούρε μέσω της εφαρμογής WhatsApp και της μετέφερε πως  διαισθάνεται ότι ο Τίτο είναι ζωντανός.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων σχετικά με την αποδοτικότητα των πολλών κρατικών εταιρειών της χώρας, τροφοδοτώντας τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση μεταξύ της αριστερής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης γύρω από τις δημόσιες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον Guardian, η κριτική στράφηκε κατά κύριο λόγο σε βάρος της ΒΟΑ, η οποία δημιουργήθηκε το 2007, λίγο μετά την άνοδο του αριστερού Movimiento al Socialismo (MAS) στην εξουσία.

Το MAS βρίσκεται στην εξουσία της χώρας από το 2006, με «διάλλειμα» ενός μόνο έτους. Στο διάστημα αυτό κρατικοποίησε μια εταιρεία και ίδρυσε δεκάδες άλλες κρατικές επιχειρήσεις.

Το οικονομικό μοντέλο που έχει υιοθετήσει το κόμμα απορρίπτει τις νεοφιλελεύθερες –όπως τις περιγράφει– πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων και ενθαρρύνει την κρατική παρέμβαση στην οικονομία.

Η δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε ο Τίτο κατέστη επίσης… κρατικό ζήτημα, με τον υφυπουργό Προστασίας των Καταναλωτών Χόρχε Σίλβα να κάνει δηλώσεις για την υπόθεση: «(Το μέντιουμ) είπε ότι μπορούσε να μιλήσει στον Τίτο για να μάθει πού είναι, αν φοβάται ή κρύβεται ή αν έχει συμβεί κάτι πιο σοβαρό».

Με σκεπτικισμό υποδέχθηκαν την είδηση, πέραν της αντιπολίτευσης, και τα μέσα κοινωνικές δικτύωσης. «Αν το μέντιουμ ζώων βρει πραγματικά τον Τίτο, θα φάω τα tweets μου», έγραψε ένας χρήστης της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Παρά τις όποιες προσπάθειες, συμβατικές και «εναλλακτικές», ο τετράποδος φίλος της Αντρέα Ιτούρε δεν είχε βρεθεί μέχρι και την Πέμπτη το πρωί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...