504
O Ευάγγελος Βενιζέλος | IntimeNews

Βενιζέλος: Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκεί να είναι συντριπτική, πρέπει να είναι στρατηγική

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2019, 21:43
O Ευάγγελος Βενιζέλος
|IntimeNews

Βενιζέλος: Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκεί να είναι συντριπτική, πρέπει να είναι στρατηγική

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2019, 21:43

Σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΙΝΑΛ στο Περιστέρι, μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε αποτύπωση του εθνικού εκλογικού χάρτη το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της Κυριακής, τονίζοντας πως σε αυτό θα εκδηλωθεί η πολιτική δυναμική των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν το αργότερο σε τέσσερις μήνες.

«Την Κυριακή κρίνεται αν η Ελλάδα θα μετάσχει ουσιαστικά στους νέους πανευρωπαϊκούς συσχετισμούς ή αν θα μείνει και πολιτικά στο περιθώριο των ευρωπαϊκών διεργασιών που ξεκινούν και μας αφορούν άμεσα» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη πως «έρχεται αμέσως μετά η μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών. Το Κίνημα Αλλαγής εκπέμπει μήνυμα καθαρό και δυνατό. Μήνυμα αλλαγής. Μήνυμα πολιτικής σταθερότητας. Μήνυμα εθνικής ανασυγκρότησης», ενώ επανέλαβε πως «η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκεί να είναι συντριπτική. Πρέπει να είναι στρατηγική».

Υποστήριξε πως «ένας ΣΥΡΙΖΑ χωρίς μηχανισμούς εξουσίας θα πλησιάσει μετεκλογικά στα πραγματικά του μεγέθη. Η άλλη όψη της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η στρατηγική νίκη του Κινήματος Αλλαγής. Η ανάδειξη του σε καθοριστικό παράγοντα των εξελίξεων, της πορείας της χώρας».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο «η τρίτη εντολή στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει δυο πράγματα. Σημαίνει, πρώτον, ήττα της Χρυσής Αυγής. Αυτή είναι υπόθεση τιμής για όλους τους δημοκράτες πολίτες. Σημαίνει, δεύτερον, ότι το μέλλον του τόπου δεν μπορεί να το διασφαλίσει μια αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση αιχμάλωτη των αντιφάσεων του ίδιου της του εαυτού».

Για τις εκλογές στη Τοπική Αυτοδιοίκηση ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει τις πιο ολοκληρωμένες δημοτικές και περιφερειακές προτάσεις, με απόλυτο σεβασμό στην αυτονομία των τοπικών κοινωνιών.

Όπως είπε, «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα εκφρασθούν την Κυριακή μετά από τεσσεράμισι χρόνια εθνικής υποχώρησης σε όλα τα μέτωπα. Αγωνιζόμαστε να επιστρέψει η χώρα το 2022 εκεί που βρισκόταν το 2014».

Ασκώντας δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογράμμισε ότι «οι τελευταίοι μήνες της κυβέρνησης αυτής θα είναι εξίσου βλαπτικοί για την οικονομία με το τραγικό πρώτο εξάμηνο του 2015. Στο βωμό της προεκλογικής αγωνίας του ΣΥΡΙΖΑ θυσιάζονται τα πάντα. Η χώρα κινδυνεύει να μείνει δημοσιονομικά και χρηματοοικονομικά ξεκρέμαστη».

«Θα μπορούσε η χώρα να είχε αποφύγει τη δευτερογενή κρίση που προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αντί όμως το 2015 να βγει η χώρα από την κρίση μπήκε βαθιά μέσα στο τρίτο μνημόνιο που συνεχίζεται ουσιαστικά όχι μόνο μέχρι το 2022, αλλά μέχρι την πλήρη εξόφληση των δανείων. Αυτό ήταν το βαρύ τίμημα της εθνικής ανευθυνότητας. Από τα εύκολα λόγια για «σκίσιμο των μνημονίων» και «μονομερή διαγραφή του χρέους», φτάσαμε στις πιο βάρβαρες πολιτικές λιτότητας», συμπλήρωσε.

Βάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στο στόχαστρο του, σχολίασε ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι μια κυβέρνηση που μιλάει υπέρ των πολλών και εναντίον των ελίτ, αλλά στην πράξη είναι υπέρ των πολύ λίγων. «Κάνει το ντελίβερι των νομοθετικών ρυθμίσεων που εξυπηρετούν τα πιο ισχυρά οικονομικά συμφέροντα της χώρας. Με τα οποία όχι μόνο συναλλάσσεται, αλλά μοιράζεται τις ίδιες ανέσεις. Μια κυβέρνηση που κτύπησε επίμονα και στοχευμένα τη μεσαία τάξη. Χωρίς μεσαία τάξη δεν υπάρχει όμως ούτε ανάπτυξη, ούτε πρόοδος, ούτε ισχυρή κοινωνία ενεργών πολιτών που συμμετέχει πολιτικά, ούτε ανθεκτική δημοκρατία», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...