439
| George Vitsaras / SOOC

Τζανακόπουλος: Με την υπερβολική χρήση του 112 καταλήγουμε σε «επικίνδυνες» καταστάσεις

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2021, 15:08
|George Vitsaras / SOOC

Τζανακόπουλος: Με την υπερβολική χρήση του 112 καταλήγουμε σε «επικίνδυνες» καταστάσεις

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2021, 15:08

«Μισή και υποκριτική» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τη «συγγνώμη» του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαχείριση των πυρκαγιών «που άφησαν πίσω τους πάνω από ένα εκατομμύριο καμένα στρέμματα, διαλυμένες περιουσίες, δυστοπικές εικόνες καταστροφής». Αυτό όμως που είχε ίσως μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τη συνέντευξη του βουλευτή Α’ Αθήνας και γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι συνέχισε τη διακριτική αμφισβήτηση του δόγματος των προληπτικών εκκενώσεων οικισμών, την οποία ως γνωστόν είχε ξεκινήσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, με τις περιβόητες ευχαριστίες του προς «αυτούς που αγνόησαν τις εντολές να απομακρυνθούν».

Ο κ. Τζανακόπουλος παραχώρησε τη Δευτέρα συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και όπως αναμενόταν άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό: «Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε δήθεν συγγνώμη για τυχόν λάθη και τυχόν παραλείψεις, αλλά δεν μας είπε ποια είναι αυτά τα λάθη και οι παραλείψεις», είπε με νόημα για να προσθέσει ότι «μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στη χώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ και τα στελέχη της απλώς συνέχιζαν να αυτοθαυμάζονται και τελικά το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε η μεγαλύτερη επικοινωνιακή φούσκα».

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε πως «το όλο αφήγημα του επιτελικού κράτους είναι μια επικοινωνιακή φούσκα» και ότι «η ευθύνη για τη φετινή τραγωδία με τις πυρκαγιές ανήκει εξ ολοκλήρου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχει μεταφέρει εξάλλου το σύνολο της εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου και το έχει μετατρέψει σε αυτοκρατορική αυλή». Στο ίδιο πλαίσιο είπε ότι «εν μέσω της καταστροφής έβγαινε από εκεί ο κ. Σκέρτσος λέγοντας ψέματα στον λαό για 74 εναέρια μέσα, τα οποία όμως δεν ήταν παραπάνω από 20, όπως αποδείχθηκε». Για την ακρίβεια, ο Ακης Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας πλέον, είπε ότι ως χώρα διαθέτουμε 74 πτητικά μέσα, όμως όπως εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μπορούν να επιχειρούν ταυτόχρονα τα 20.

Ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «ψέματα που ειπώθηκαν από την κυβέρνηση» και τα οποία «δημιουργούν την εντύπωση ότι ήθελε να διαχειριστεί απλώς επικοινωνιακά, χωρίς να δράσει επιχειρησιακά, τις καταστροφικές πυρκαγιές – που μάλιστα κατέκαψαν τα πάντα σε συνθήκες απόλυτης άπνοιας».

Και κάπου εκεί, αναφέρθηκε στη χρήση του μηχανισμού 112 για τις εκκενώσεις: «Η υπερβολική χρήση οδηγεί τελικά και στην απαξίωση ενός εξαιρετικά χρήσιμου και κρίσιμου εργαλείου. Καταλήγουμε σε επικίνδυνες καταστάσεις, αφού αν γίνεται κατάχρηση, δεν θα οδηγείται ο πολίτης στο να εκκενώσει τελικά»…

Επέμεινε, πάντως, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ότι το κόμμα του δεν βλέπει τις τραγωδίες «ως ευκαιρία αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών» και τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «θα συνεχίσει να ασκεί αυστηρή, προγραμματική κριτική, αλλά δεν πρόκειται να ξεπεράσουμε τα όρια του πολιτικώς ηθικού, δεν θα κάνουμε ό,τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης που τυμβωρήχησε και ανέβηκε με πολιτικές εξαλλοσύνες στην εξουσία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...