655
|

Τροχαίο ή αυτοκτονία; Τι οδήγησε μάνα και 17χρονη στη μοιραία βουτιά στη χαράδρα

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2019, 13:12

Τροχαίο ή αυτοκτονία; Τι οδήγησε μάνα και 17χρονη στη μοιραία βουτιά στη χαράδρα

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2019, 13:12

Δέκα ημέρες μετά την εξαφάνισή τους, η 17χρονη Μαρία και η μητέρα της, Σβέτα, εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν νεκρές από χαράδρα βάθους 120 μέτρων στη θέση Καρακόλι Αγίου Δημητρίου Πιερίας.

«Η ακριβή μου Σβέτα και η μοναδική μου Μαρία δεν υπάρχουν πια», έγραψε στο άκουσμα της είδησης ο πατέρας, ο οποίος εξαρχής είχε εκφράσει φόβους ότι πιθανώς να τους είχε συμβεί κάποιο ατύχημα. Ο ίδιος όμως, είχε δηλώσει ότι πριν φύγει από το σπίτι τους, η γυναίκα του ήταν αρκετά ταραγμένη μετά από καβγά με κάποιον γείτονα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το τραγικό τέλος μάνας και κόρης κάνουν λόγο για τροχαίο ατύχημα. Οι στροφές στο σημείο είναι κλειστές και απότομες, περιέγραφαν οδηγοί που περνούν συχνά από την περιοχή. Φορτισμένη όπως ήταν, η 45χρονη Σβέτα, πιθανολογείται ότι έχασε τον έλεγχο του ΙΧ, με αποτέλεσμα να καταλήξει στη χαράδρα.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν διστάζουν να μιλήσουν για αυτοκτονία.

Ο πατέρας το αποκλείει.

«Η ακριβή μου γυναίκα ήταν φύλακας άγγελος της μικρής. Δεν μπορεί να έπλυνε τα πιάτα, να έστρωσε τα κρεβάτια και να πήγε να κάνει κακό στη μικρή, δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση. Ήταν πολύ ακριβή, πολύ ακριβή γυναίκα», είπε στον Alpha και ξέσπασε σε λυγμούς.

Στο μυαλό του δεν χωράει ότι η σύζυγός του θα μπορούσε να κάνει κακό στο παιδί τους. Είχε άλλωστε αφιερώσει τη ζωή της στη Μαρία που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα. «Η Μαρία γεννήθηκε μία χαρά. Κατά τον 6ο μήνα διαγνώστηκε με εγκεφαλική αιμορραγία, τετραπληγία», είχε δηλώσει η γιαγιά της 17χρονης.

«Νευρίασε με τον καβγά που είχε με τον γείτονα. Πήγε στο χωριό να ηρεμήσει, να βρει τη μητέρα μου κι εκεί επάνω είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα. Παρ’όλο που ήξερε τον δρόμο, πήγαινε τακτικά, στο σημείο που έγινε το κακό είναι πολύ επικίνδυνη η στροφή, έχασε τον έλεγχο και… έφυγε από τον δρόμο», ήταν η εξήγηση που έδωσε και δίνει ο πατέρας.

«Είχαμε εντοπίσει την περιοχή, όπου είχε βρεθεί τελευταία φορά το αυτοκίνητο από τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή. Είχαμε αποκλείσει κάποιους δρόμους και ψάχναμε το σημείο, όπου είχε εξαφανιστεί και ήταν εκεί. Η περιοχή είναι τεράστια και δυσπρόσιτη. Περάσαμε από τον δρόμο πολλές φορές, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να το βρούμε το αυτοκίνητο. Με το drone το βρήκαμε», δήλωσε για τον εντοπισμό του ΙΧ στη χαράδρα.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο και ανέσυραν νεκρές μητέρα και κόρη, η μία σορός βρέθηκε τρία μέτρα μακριά από το αυτοκίνητο και η δεύτερη δύο μέτρα πιο μακριά μέσα σε ένα ρέμα.

Στις 8 Νοεμβρίου, ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη της 17χρονης Μαρίας – Ιωάννας και της μητέρας της ήταν τα γενέθλια της μικρής. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η μητέρα της ετοίμαζε ένα μεγάλο πάρτι για να γιορτάσουν.

Μεσολάβησε ο καβγάς με τον γείτονα και έκτοτε  τελευταίο σημείο ζωής που έδωσε,  ήταν ένα τηλεφώνημα προς τον σύζυγό της: «Εγώ φεύγω και δεν ξαναγυρίζω. Θα πάω να αυτοκτονήσω, δεν αντέχω», φέρεται να του είπε.

Γιαννόπουλος: Η κινητοποίηση και οι σχετικές διαδικασίες δεν έγιναν από την πρώτη μέρα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Ανδρέας Γιαννόπουλος, είπε: «Ανησυχούσαμε τόσες ημέρες γιατί δεν υπήρχε καμία πληροφορία. Eνας θυμός και ένα “γιατί” με τρώει μέσα μου. Γιατί η κινητοποίηση και οι σχετικές διαδικασίες δεν έγιναν από την πρώτη μέρα αλλά μετά από οκτώ ημέρες; Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο… Θα τα πω εν καιρώ», είπε και αμέσως πρόσθεσε: «Συγγνώμη για την έντασή μου. Κατόπιν εορτής εκδόθηκε το Amber Alert. Πρέπει επιτέλους να υπάρξει ένα σχέδιο που θα τηρείται».

Ακαριαίος ο θάνατος έδειξε η νεκροψία

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής στις σορούς της 17χρονης της 45χρονης μητέρας της, προκύπτει ότι ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος.

Οπως έγινε γνωστό από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), οι σοροί έφεραν κακώσεις σώματος και κεφαλής και ο θάνατός τους φαίνεται να επήλθε ακαριαία.

Τη νεκροψία – νεκροτομή διενήργησαν οι καθηγητές Ιατροδικαστικής του ΑΠΘ Λήδα Κοβάτση και Φώτιος Χατζηνικολάου. Παράλληλα, θα διενεργηθεί τοξικολογικός έλεγχος και τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...