227
Ο γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, παραιτήθηκε την Κυριακή | REUTERS/Murad Sezer

Τουρκία: Ξύλο «έπαιξαν» ο γαμπρός του Ερντογάν με τον νέο διοικητή της κεντρικής τράπεζας

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 14:36
Ο γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, παραιτήθηκε την Κυριακή
|REUTERS/Murad Sezer

Τουρκία: Ξύλο «έπαιξαν» ο γαμπρός του Ερντογάν με τον νέο διοικητή της κεντρικής τράπεζας

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 14:36

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν στην έξοδο του προεδρικού μεγάρου στην Αγκυρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τζουμχουριέτ και έναν βουλευτή του Καλού Κόμματος, ο γαμπρός του Ερντογάν και παραιτηθείς υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ πιάστηκε στα χέρια με τον νέο διοικητή της κεντρικής τράπεζας, Νατσί Αγκμπάλ.

Oπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, η τουρκική εφημερίδα γράφει ότι το βράδυ του Σαββάτου, ο τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον νέο διοικητή της κεντρικής τράπεζας για ενημέρωση για την οικονομία.

Ο Αγκμπάλ δήλωσε στον Ερντογάν ότι δεν υπάρχουν συναλλαγματικά αποθέματα. Ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε τον Αλμπαϊράκ στο προεδρικό μέγαρο για εξηγήσεις, ο οποίος ήταν εξοργισμένος με τον νέο κεντρικό τραπεζίτη, με αποτέλεσμα στην έξοδο του προεδρικού μεγάρου να πιαστούν στα χέρια.

Ο Νατσί Αγκμπάλ

Οι δυο τους δεν είχαν καλές σχέσεις από παλιά. Ο Αγκμπάλ διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από το 2015 έως το 2018 και ο Αλμπαϊράκ είχε καρατομήσει όλους τους συνεργάτες του όταν τον διαδέχθηκε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν απέπεμψε τον τέως διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας Μουράτ Ουσάλ το Σάββατο, για να ακολουθήσει την αμέσως επόμενη ημέρα η ανακοίνωση της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Μετά την έγκριση της παραίτησης Αλμπαϊράκ από τον Ερντογάν, τη Δευτέρα, η λίρα παρουσίασε άνοδο 5%, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2018. Την Τρίτη, πάντως, υποχωρούσε ξανά κατά 2,3%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...