216
Τουρκοκύπριοι επισκέπτες στα Βαρώσια, τον Οκτώβριο | EPA/KATIA CHRISTODOULOU

«Κυπριακό εθνικό κήπο» στα Βαρώσια ετοιμάζει ο Ερντογάν – θα τον επισκεφθεί την Κυριακή

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 11:34
Τουρκοκύπριοι επισκέπτες στα Βαρώσια, τον Οκτώβριο
|EPA/KATIA CHRISTODOULOU

«Κυπριακό εθνικό κήπο» στα Βαρώσια ετοιμάζει ο Ερντογάν – θα τον επισκεφθεί την Κυριακή

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 11:34

Ο «κυπριακός εθνικός κήπος» χτίζεται στα κατεχόμενα Βαρώσια, στο σημείο το οποίο θα επισκεφθούν την Κυριακή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Οπως αναφέρει το philenews, οι εργασίες διεξάγονται με εντατικούς ρυθμούς και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επίσκεψη των δύο πολιτικών.

Η προσφορά για το έργο προκηρύχθηκε στην Αγκυρα και όχι στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Οι μελέτες για την κατασκευή του κήπου έγιναν στις 28 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τούρκου υπουργού Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, Μουράτ Κουρούμ, ο οποίος είχε αναφέρει ότι η περιοχή θα ανακατασκευαζόταν από το ίδρυμα ΤΟΚΙ και τον Δήμο Ικονίου.

Οπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, την προσφορά κέρδισε η τουρκική εταιρεία Τασγιαπί του επιχειρηματία Εμρουλάχ Τουρανλί, η οποία διαχειρίζεται το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου, χρωστά σημαντικά ποσά στο ψευδοκράτος και δεν έχει ολοκληρώσει την ανέγερση του «νέου αεροδρομίου» από το 2016. Η ίδια εταιρεία είχε κερδίσει και την προσφορά για το υπό ανέγερση «νοσοκομείο πανδημίας» στην κατεχόμενη Λευκωσία, παρά το γεγονός ότι η πρότασή της ήταν υψηλότερη από εκείνη που υπέβαλαν εταιρείες στην κατεχόμενη Κύπρο.

Ο πρόεδρος της τουρκοκυπριακής ένωσης εργολάβων, Τζαφέρ Γκιούρτζαφερ, ανέφερε στο philenews ότι κανείς δεν ξέρει οτιδήποτε σε σχέση με την ανέγερση του «εθνικού πάρκου» στα Βαρώσια και ότι παρακολουθούν από κοντά το θέμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...