252
Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Τσίπρα, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην επίμαχη τηλεοπτική εμφάνιση στο Κontra | YouTube

Σάλος από τη δήλωση Κουρουμπλή: «Και οι Ελληνες της Μικράς Ασίας λαθραίοι ήταν»

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2020, 12:51
Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Τσίπρα, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην επίμαχη τηλεοπτική εμφάνιση στο Κontra
|YouTube

Σάλος από τη δήλωση Κουρουμπλή: «Και οι Ελληνες της Μικράς Ασίας λαθραίοι ήταν»

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2020, 12:51

Σάλο προκάλεσε στα social media –και όχι μόνο– η απόπειρα του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, να παραλληλίσει τη μεταναστευτική ροή με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα σήμερα, με το προσφυγικό κύμα της Μικρασιατικής Καταστροφής το 1922.

«Και τότε είχαμε τα ίδια γεγονότα που ζούμε τώρα, παραμονές της Μικρασιατικής Καταστροφής», ανέφερε αρχικά ο κ. Κουρουμπλής, σε τηλεοπτική του εμφάνιση το βράδυ της Τετάρτης στο Kontra Channel.

«Ξέρω εγώ τι συγκρίνω», επαναλάμβανε προς απάντηση των αντιδράσεων που προκάλεσε η δήλωσή του.

O αποτυχών υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου, όσο και στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου, όχι μόνο επέμεινε στη σύγκριση της σημερινής μεταναστευτικής ροής με τους ξεριζωμένους του Μικρασιατικού Ελληνισμού, αλλά υπερθεμάτισε, υποστηρίζοντας ότι τρεις ημέρες πριν από την καταστροφή της Σμύρνης είχε βγει διάταγμα από την τότε κυβέρνηση που έλεγε πως οι Ιωνες θα μπουν στην Ελλάδα μόνο αν έχουν διαβατήριο.

«Και τότε οι Ελληνες (της Μικράς Ασίας) μπήκαν στην Ελλάδα ως λαθραίοι, γιατί τους… ζητούσαν διαβατήρια», είπε ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος υπηρέτησε τις κυβερνήσεις Τσίπρα από τρία διαφορετικά υπουργεία (Υγείας, Εσωτερικών και Ναυτιλίας). Μια θέση ενδεχομένως ιστορικά ακριβής, αλλά εντελώς εκτός πλαισίου…

Ηταν τέτοιες οι αντιδράσεις από τα όσα είπε στην εκπομπή του Kontra, που το πρωί της Πέμπτης έσπευσε να προβεί σε διευκρινιστικές δηλώσεις:

«Δεν είπα καθόλου βλακεία. Είπα ότι η κυβέρνηση εγκαταλείπει τους νησιώτες, όπως η κυβέρνηση τότε εγκατέλειπε τους Ιωνες στην τύχη τους, αφού είχε εκδώσει διάταγμα με το οποίο για να μπει ένα Ιωνας στην Ελλάδα, έπρεπε να έχει διαβατήριο» εξήγησε ο κ. Κουρουμπλής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...