233
Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο | REUTERS/Vincent Kessler

Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε 4 δισ. ευρώ για το Μεταναστευτικό

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2017, 20:29
Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο
| REUTERS/Vincent Kessler

Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε 4 δισ. ευρώ για το Μεταναστευτικό

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2017, 20:29

Το Ευρωκοινοβούλιο, ανάμεσα στα υπόλοιπα, έχει να αντιμετωπίσει επείγουσες προκλήσεις, όπως είναι η μεταναστευτική κρίση και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, λοιπόν, εγκρίθηκε η νομοθετική πρόταση για την «αύξηση της ευελιξίας στον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ».

Το Κοινοβούλιο είχε ζητήσει επανειλημμένα στο παρελθόν την ενίσχυση της ευελιξίας στο πλαίσιο του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ), η οποία θα εφαρμοστεί για το υπόλοιπο του ΠΔΠ της περιόδου 2014-2020. Το σχέδιο κανονισμού για την ενδιάμεση αναθεώρηση του προϋπολογισμού εγκρίθηκε με 470 ψήφους υπέρ, 166 κατά και 66 αποχές.

Από τα έξι δισ. ευρώ, που υπάρχουν ως διαθέσιμα στον προϋπολογισμό του Ευρωκοινοβουλίου, το ποσό των 3,9 δισ. ευρώ σχετίζονται με τη μετανάστευση: 2,55 δισ. ευρώ εντός της ΕΕ και 1,39 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων της μετανάστευσης στο εξωτερικό

Συγκεκριμένα, τα 6,009 δισ. ευρώ (15% από ανακατανομές κεφαλαίων και 85% από πόρους που δεν χρησιμοποιήθηκαν) θα διανεμηθούν ως εξής:

  • 3,9 δισ. ευρώ για μέτρα που σχετίζονται με τη μετανάστευση: 2,55 δισ. ευρώ εντός της ΕΕ και 1,39 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων της μετανάστευσης στο εξωτερικό.
  • 2,1 δισ. ευρώ για την απασχόληση και την ανάπτυξη: το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα χρησιμοποιηθεί για την Πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων (Youth Employment Initiative) με 1,2 δισ. ευρώ για την περίοδο 2017-2020.

Τα υπόλοιπα κεφάλαια προορίζονται για τις υποδομές μεταφορών, τα ερευνητικά προγράμματα, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το πρόγραμμα Erasmus +.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...