283
Το θρυλικό βίντεοκλιπ της μεγαλύτερης επιτυχίας του συγκροτήματος | Screenshot

Το «Bohemian Rhapsody» είναι επισήμως το πιο δημοφιλές τραγούδι του 20ού αιώνα

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 18:45
Το θρυλικό βίντεοκλιπ της μεγαλύτερης επιτυχίας του συγκροτήματος
|Screenshot

Το «Bohemian Rhapsody» είναι επισήμως το πιο δημοφιλές τραγούδι του 20ού αιώνα

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 18:45

Οχι πως δεν το περιμέναμε, αλλά το «Bohemian Rhapsody» των Queen έγινε επισήμως το δημοφιλέστερο τραγούδι του 20ού αιώνα που έχει παίξει περισσότερο σε μουσικές πλατφόρμες streaming, όπως το YouTube και το Spotify.

Ο όμιλος Universal Music ανακοίνωσε ότι το single και το μουσικό βιντεοκλίπ του 1975 έπαιξαν περισσότερες από 1,6 δισεκατομμύρια φορές παγκοσμίως και τα δύο μέχρι και τις 10 του μηνός- καταγράφοντας ρεκόρ, στον απόηχο της προβολής της ομώνυμης ταινίας, όπου ο Ράμι Μάλεκ υποδύεται τον Φρέντι Μέρκιουρι.

Η δισκογραφική εταιρία προώθησε τις τελευταίες εβδομάδες το single, μεταξύ άλλων, στα Spotify, Apple Music και Deezer, αλλά και την προβολή του βίντεο του επίσημου τραγουδιού στο YouTube, με αποτέλεσμα το «Bohemian Rhapsody» να αναδειχτεί ως το τραγούδι του 20ού αιώνα που παίζει περισσότερο στις υπηρεσίες streaming στο ίντερνετ.

Με την ταινία «Bohemian Rhapsody», η νέα γενιά γνώρισε το τραγούδι του βρετανικού ροκ συγκροτήματος, ενώ πέντε εβδομάδες μετά την πρώτη προβολή της, η ταινία έγινε επίσης η μουσική σινε-βιογραφία με τις περισσότερες πωλήσεις εισιτηρίων όλων των εποχών, που ανήλθαν στα 600 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Έτσι το θρυλικό κομμάτι των Queen ξεπέρασε το «Smells Like Teen Spirit» των Nirvana και το «Sweet Child o’Mine» των Guns N’ Roses και έγινε επίσης το κλασικό ροκ τραγούδι που ακούγεται περισσότερο στις πλατφόρμες συνεχούς ροής όλων των εποχών.

Η λίστα με τα τραγούδια που συμπληρώνουν την διάσημη πεντάδα, ακολουθώντας το «Bohemian Rhapsody», προκαλεί εν μέρει έκπληξη καθώς απουσιάζουν ονόματα όπως του Μάικλ Τζάκσον και των Beatles. Εκτός από το «Smells Like Teen Spirit» των Nirvana (1.5 δισεκ. streams), που βρίσκεται στην δεύτερη θέση, περιλαμβάνονται επίσης δύο τραγούδια των Guns N’ Roses, τα «Sweet Child O’ Mine» και «November Rain», αλλά και το «Take on Me» των a-ha.