341
Την Τετάρτη, ξεκίνησαν οι εργασίες τοποθέτησης του γλυπτού στον Θερμαϊκό, σε απόσταση ασφαλείας από τους βανδάλους | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θεσσαλονίκη: Επιστρέφει στη Νέα Παραλία το πολύπαθο φεγγαράκι

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2019, 16:45
Την Τετάρτη, ξεκίνησαν οι εργασίες τοποθέτησης του γλυπτού στον Θερμαϊκό, σε απόσταση ασφαλείας από τους βανδάλους
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θεσσαλονίκη: Επιστρέφει στη Νέα Παραλία το πολύπαθο φεγγαράκι

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2019, 16:45

Μετά από τρία χρόνια απουσίας το «Φεγγαράκι στην Ακτή» γίνεται φεγγαράκι στον… Θερμαϊκό και επιστρέφει στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά όμως, θα τοποθετηθεί σε βάση μέσα στη θάλασσα για να γλυτώσει από το μένος των άγνωστων βανδάλων.

Το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησαν οι εργασίες για την επανατοποθέτηση του πολύπαθου γλυπτού του Παύλου Βασιλειάδη, το οποίο τον Φεβρουάριο του 2016 άγνωστοι κατέστρεψαν, για πολλοστή φορά, και στη συνέχεια πέταξαν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση δυτών για την ανέλκυσή του.

Το απόγευμα της Παρασκευής, θα γίνει η ανύψωση του γλυπτού από την επιφάνεια της θάλασσας με αερόστατο και η φωταγώγησή του στο ύψος του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς». Στην επιχείρηση θα συνδράμουν βατραχάνθρωποι.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο δημαρχείο, αναφέρθηκε πέρα από την τοποθέτηση του γλυπτού και στη δωρεά του επιχειρηματία, Σταύρου Ανδρεάδη, που αναλαμβάνει τη συντήρηση δύο πάρκων, του Πάρκου των Γλυπτών και του Πάρκου της Μεσογείου.

«Ο κ. Ανδρεάδης είναι παράδειγμα ευπατρίδη πολίτη με οικονομική επιφάνεια, ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί τον πλούτο του για το κοινό καλό. Υποχρέωση του δήμου είναι να ανοίγει πόρτες και παράθυρα να κάνουν δουλειές οι άλλοι», είπε ο κ. Μπουτάρης.

Παράλληλα, στάθηκε στη φύλαξη όλων των πάρκων της Νέας Παραλίας από τα φαινόμενα βανδαλισμού, κάνοντας λόγο ακόμη και για 24ωρη φύλαξη.

Ο κ. Ανδρεάδης από την πλευρά του είπε ότι «κανένας δεν είναι αμέτοχος ούτε στα καλά, ούτε στα άσχημα» και με τη δωρεά του θέλησε να δώσει «το παράδειγμα προς όλους».

Για τη συντήρηση των πάρκων ο επιχειρηματίας σημείωσε ότι οι χώροι αυτοί δεν πρέπει να αφεθούν στο έλεος των ανθρώπων που αυθαιρετούν και ότι από την πρώτη αυτοψία διαπιστώθηκαν πολλά περιστατικά κλοπών και βανδαλισμού.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων, Θανάσης Παππάς, στάθηκε στη γραφειοκρατία, την οποία χαρακτήρισε «ασύλληπτου μεγέθους τόσο όσον αφορά την τοποθέτηση του γλυπτού όσο και τη συντήρηση των πάρκων».

«Γίνεται μια σημαντική παρέμβαση με τη δωρεά από τον κ. Ανδρεάδη. Με αυτό τον τρόπο θα απεμπλακούμε από τη συντήρηση και θα ρίξουμε το βάρος αλλού, όπως στα φυτά και στα ηλεκτρολογικά», είπε ο αντιδήμαρχος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...