386
Σεβασμός, τιμή και συμπαράσταση: «Δύναμη, δύναμη, δύναμη», φέρεται να είπε ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος (στη φωτογραφία μαζί με τον Α/ΓΕΑ Θεμιστοκλή Μπουρολιά, με τον πατέρα του σμηναγού Τουρούτσικα κατά την εγκάρδια συνομιλία που είχαν στο πατρικό του πιλότου της ΠΑ στην Τρίπολη. «Είναι ήρωας», επανέλαβε πολλές φορές |

Την Πέμπτη η κηδεία του υποσμηναγού Τουρούτσικα – έσβησαν οι ελπίδες για τον κυβερνήτη του Phantom Στάθη Τσιτλακίδη

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2023, 12:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 01/02/203 13.50
Σεβασμός, τιμή και συμπαράσταση: «Δύναμη, δύναμη, δύναμη», φέρεται να είπε ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος (στη φωτογραφία μαζί με τον Α/ΓΕΑ Θεμιστοκλή Μπουρολιά, με τον πατέρα του σμηναγού Τουρούτσικα κατά την εγκάρδια συνομιλία που είχαν στο πατρικό του πιλότου της ΠΑ στην Τρίπολη. «Είναι ήρωας», επανέλαβε πολλές φορές
|

Την Πέμπτη η κηδεία του υποσμηναγού Τουρούτσικα – έσβησαν οι ελπίδες για τον κυβερνήτη του Phantom Στάθη Τσιτλακίδη

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2023, 12:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 01/02/203 13.50

Στο χωριό Γρανίτης στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, τόπο καταγωγής του αγνοούμενου σμηναγού, Στάθη Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου Phantom που κατέπεσε στον Κυπαρισσιακό, μεταβαίνουν  ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους γονείς του, καθώς συμπληρώθηκαν οι πρώτες κρίσιμες 48 ώρες ερευνών, χωρίς δυστυχώς να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίστηκαν και την Τετάρτη με εναέρια και πλωτά μέσα, ενώ από το μεσημέρι της Τρίτης, στις έρευνες συμμετείχε ομάδα βατραχανθρώπων με τη βοήθεια υποβρύχιου ρομπότ.

Στο σημείο της συντριβής του F-4 το βάθος της θάλασσας φτάνει έως και τα 1.000 μέτρα, ενώ η μορφολογία του βυθού παρουσιάζει μια χαράδρα μήκους άνω των 100 μέτρων.

Λίγο πριν τις 14.00 της Τετάρτης το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε τον τερματισμό των ερευνών. «Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατο» του σμηναγού Τσιτλακίδη, αναφέρε η σχετική ανακοίνωση που αναλυτικά έχει ως εξής:

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Την Πέμπτη η κηδεία του υποσμηναγού Τουρούτσικα

Οι γονείς του συγκυβερνήτη Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα καλούνται σήμερα για την επώδυνη διαδικασία αναγνώρισης του γιου τους, στην οποία όπως είπε στην ΕΡΤ ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Τουρούτσικας, δεν θα παραστεί.

«Δεν θέλω να τον θυμάμαι έτσι. Θέλω να τον θυμάμαι όπως ήταν», ανέφερε με σπασμένη τη φωνή. «Δεν θα του άρεσε να τον λένε ήρωα, έλεγε πως ήρωες έχουμε σε καιρό πολέμου. Είχε πρότυπο τον Ηλιάκη», τόνισε και έκανε γνωστό ότι η κηδεία του παιδιού του θα γίνει την Πέμπτη.

«Ο Μάριος είναι ήρωας»

Την Τρίτη, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΑ επισκέφθηκαν το πατρικό σπίτι του Μάριου, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Τρίπολη, για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια.

«Δύναμη, δύναμη, δύναμη», φέρεται να είπε ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στον χαροκαμένο πατέρα, δεσμευόμενος ότι θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια. «Ο Μάριος είναι ήρωας», επανέλαβε αρκετές φορές κατά την εγκάρδια συνομιλία που είχε με τον πατέρα, τη μητέρα και τα αδέλφια του υποσμηναγού που χάθηκε στα νερά του Ιονίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...