208
Στιγμιότυπο από παλαιότερη -δια ζώσης- συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αρχιεπισκόπου | George Vitsaras / SOOC

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου στη σκιά των αντιδράσεων των μητροπολιτών

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2020, 19:49
Στιγμιότυπο από παλαιότερη -δια ζώσης- συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αρχιεπισκόπου
|George Vitsaras / SOOC

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου στη σκιά των αντιδράσεων των μητροπολιτών

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2020, 19:49

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο για το ζήτημα της πανδημίας και τη λειτουργία των εκκλησιών κατά τις εορτές των Χριστουγέννων.

Το τηλεφώνημα έγινε στη σκιά των αντιδράσεων των μητροπολιτών για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση —ύστερα από σχετική εισήγηση των επιστημόνων βεβαίως— και εν όψει της τηλεσυνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την Τρίτη. Όλο και περισσότεροι ιεράρχες όχι μόνο διαφωνούν με το κλείσιμο των ναών (με εξαίρεση δύο λειτουργίες) και απειλούν να τις ανοίξουν, τινάζοντας στον αέρα τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ ότι στη συνομιλία -που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα- ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο για τη σημαντική βοήθεια που έχει προσφέρει τόσο ο ίδιος, όσο και η Εκκλησία, στη συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Προσθέτουν επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον αρχιεπίσκοπο για τα επιδημιολογικά δεδομένα σε ολόκληρη χώρα και συζήτησαν για το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων στις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν αυτή τη χρονιά.

Ο Πρωθυπουργός, τέλος, παρέπεμψε στις αποφάσεις της επιτροπής των ειδικών τις οποίες η κυβέρνηση θα ακολουθήσει και κάλεσε την Εκκλησία να τις τηρήσει με αυστηρότητα, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...