430
Ερως ο απατηλός - στο αιματολογικό εργαστήριο της Theranos θεράποντές του ήταν οι εικονιζόμενοι | CreativeProtagon

Theranos: Η κομπίνα κομπίνα αλλά και το σεξ σεξ

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2021, 11:23
Ερως ο απατηλός - στο αιματολογικό εργαστήριο της Theranos θεράποντές του ήταν οι εικονιζόμενοι
|CreativeProtagon

Theranos: Η κομπίνα κομπίνα αλλά και το σεξ σεξ

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2021, 11:23

«Για μένα είσαι σαν δροσερή πνοή ανέμου στην έρημο! Είσαι το νεράκι μου, είσαι ο ωκεανός μου!» Αυτό το σοροπιαστό μήνυμα είναι ένα από τα πολλά που έστελνε στο κινητό της απατεώνισσας Ελίζαμπεθ Χολμς ο υπαρχηγός της στη συμμορία – συγγνώμη, ο στενότερος συνεργάτης της στην επιχείρηση με την επωνυμία Theranos.

Στη δίκη τής εν λόγω κυρίας που διεξάγεται στις ΗΠΑ οι προβολείς έχουν προς το παρόν φύγει από τα θύματά της, ασθενείς και επενδυτές, και έχουν στραφεί στο ειδύλλιό της με κάποιον Ραμές Μπαλουάνι, 56 ετών, ενθουσιώδη αποστολέα ερωτικών sms. Το κολλώδες λόγω της πολλής γλύκας του υλικό αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο. Ο τύπος ήταν το δεξί χέρι της Χολμς όσο αυτή εξαπατούσε ανύποπτους Αμερικανούς στο εργαστήριο αιματολογικών μελετών. Ηταν όμως και ο εραστής της.

Οταν τα προβλήματα της Theranos δεν μπορούσαν πια να κρυφτούν κάτω από τη μοκέτα της γραμματείας, ο ερωτύλος συνεργάτης είχε προσθέσει λίγη αγωνία στα μηνύματά του, μαζί με μια δόση συμπόνιας και όρκους περί προσφοράς συναισθηματικής προστασίας – κλασική πλην μπανάλ συνταγή: «Είμαι τόσο λυπημένος για την κατάσταση… Πόσο με χρειάζεσαι τώρα!», κ.ά. παρεμφερή.

Η Wall Street Journal που στάθηκε αρκετά στα σαλιαρίσματα ανέφερε ότι το ζευγάρι έπειτα από λίγον καιρό χώρισε. Στη δίκη που έχει αρχίσει εδώ και έναν μήνα αναγνώστηκαν δημοσίως ορισμένα από τα μηνύματα των δύο απατεώνων, από τα οποία αποκαλύπτεται ότι η σχέση τους είχε δύο σκέλη: ήταν συγχρόνως και προσωπική και επαγγελματική. Κανείς όμως δεν μπορεί να πει ότι η απάτη αφορούσε και το ερωτικό πεδίο, αν και τώρα οι πρώην εραστές έχουν μετατραπεί σε εχθρούς.

Η Theranos, εταιρεία που ιδρύθηκε το 2003, υποσχόταν στους αφελείς ότι θα φέρει επανάσταση στην Υγεία διά της τεχνολογίας: να, ένα τσιμπηματάκι στο δάχτυλο, λίγες σταγόνες αίματος και κατόπιν εκατοντάδες εξετάσεις για τον εντοπισμό πάσης νόσου. Με αυτά και με τα άλλα, η εταιρεία έφθασε να αξίζει 9 δισ. δολάρια τον καιρό της δόξας της. Το λουκέτο ήρθε και προκάλεσε σάλο το 2018.

Τώρα η 37χρονη Χολμς αντιμετωπίζει καμιά δεκαριά κατηγορίες για διάφορες διαβαθμίσεις της απάτης. Εννοείται ότι έχει δηλώσει αθώα. Σε περίπτωση καταδίκης της θα περάσει στη φυλακή 20 χρόνια. Σε ό,τι αφορά τον Μπαλουάνι, η Χολμς ισχυρίζεται μέσω των συνηγόρων της ότι στη δεκαετή σχέση τους την «κακοποιούσε συναισθηματικά και ψυχολογικά». Οι συνάδελφοί τους που πληρώνονται από τον Μπαλουάνι αντικρούουν τις κατηγορίες με απόλυτη άρνηση.

Η δίκη διεξάγεται στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Εξυπακούεται ότι και ο μελιστάλαχτος εραστής, που στα μάτια της παρτενέρ του εξέπεσε σε κακοποιό στοιχείο, θα δικαστεί και αυτός, σε ξεχωριστή δίκη, το νέο έτος. Αντιμετωπίζει ακριβώς τις ίδιες κατηγορίες περί απάτης και, φυσικά, δηλώνει αθώος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...