194
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Θεμιστοκλέους: Μύκονος, Σαντορίνη και άλλες 12 περιοχές με την υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2021, 18:41
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ.
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Θεμιστοκλέους: Μύκονος, Σαντορίνη και άλλες 12 περιοχές με την υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2021, 18:41

Τις περιοχές της χώρας που λόγω του υψηλού ποσοστού εμβολιασμού είναι πιο ασφαλείς παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας, κατά την τακτική ενημέρωση, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας.

Οι 14 περιοχές είναι:

Μύκονος

Σαντορίνη

Μήλος

Πάρος

Κως

Κύθνος

Χίος

Τήνος

Βόρειος και Νότιος τομέας Αθηνών

Πειραιάς

Πρέβεζα

Θεσπρωτία

Ηράκλειο

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Θεμιστοκλέους είχε ανακοινώσει τις περιοχές με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμών (εδώ).

Την ίδια στιγμή, η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, επανάλαβε για ακόμη μία φορά ότι τα εμβόλια κατά του κορονοϊού μπορεί να γίνουν ταυτόχρονα, είτε με αυτά της γρίπης είτε με κάποιο άλλο, όπως για παράδειγμα του πνευμονιόκοκκου.

Αναφορικά με τα εμβόλια της γρίπης, είπε ότι «φέτος, τα εμβόλια που κυκλοφορούν είναι τετραδύναμα, περιέχουν δύο στελέχη Α και δύο στελέχη Β. Η δόση των εμβολίων είναι μία και ο εμβολιασμός δεν παρεμβαίνει στο εμβολιαστικό σχήμα των άλλων εμβολίων. Συστάσεις για μεσοδιάστημα μεταξύ των εμβολίων δεν υφίστανται. Μπορεί κάποιος να κάνει σήμερα το εμβόλιο του κατά του κορονοϊού, μετά από δύο, τρεις ή πέντε μέρες να κάνει το εμβόλιο της γρίπης», τόνισε.

Η ίδια σχολίασε ότι ο ιός της γρίπης είναι ένας ιός που δεν μπορούμε να του έχουμε εμπιστοσύνη, διότι κάθε φορά έχει και ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...