241
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Θεμιστοκλέους: Αρχές Μαΐου θα ξέρουμε πότε θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια για τους 40-44

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2021, 16:10
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Θεμιστοκλέους: Αρχές Μαΐου θα ξέρουμε πότε θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια για τους 40-44

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2021, 16:10

Σε νέες διευκρινίσεις για λεπτομέρειες του εμβολιαστικού προγράμματος προχώρησε το πρωί της Μ. Τετάρτης ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος παρατήρησε ότι ενώ η ψηφιακή πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των 30ρηδων με το σκεύασμα της AstraZeneca άνοιξε μόλις πριν από ένα 24ωρο, είχαν ήδη κλείσει ραντεβού 103.000 άτομα.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ 100,3, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έδωσε μια είδηση: ενώ τη Μ. Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα και για την ηλικιακή ομάδα των 40-44 (πάλι αποκλειστικά με AstraZeneca) σύντομα αυτή η κατηγορία θα έχει πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Θα γνωρίζουμε τις πρώτες ημέρες του Μαΐου πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 40-44 ετών, καθώς εξαρτάται από τις συμμετοχές και τις παραδόσεις των εμβολίων, εξήγησε, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα είναι η επόμενη για την οποία θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια για τον κορονοϊό.

Για τους 45-49 ετών υπενθύμισε ότι η πλατφόρμα ανοίγει το Μεγάλο Σάββατο και θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια (από τις 5 Μαΐου θα είναι διαθέσιμο και το εμβόλιο της Johnson & Johnson που πήρε έγκριση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών).

Για τους 30-39 ετών, είπε ο αριθμός των 103.000 που έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού είναι σημαντικός σε επιχειρησιακά επίπεδα. «Είναι ένας αρκετά σημαντικός αριθμός που θα συνεχίσει να ανεβαίνει», σημείωσε.

Ερωτηθείς για την ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών, σημείωσε πως «αν πάμε με βάση τον σχεδιασμό και τις παραδόσεις, πιστεύουμε ότι εντός του Ιουνίου θα έχουμε ανοίξει σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...