215
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ | Francisco Seco/Pool via REUTERS

Τερέζα Μέι και ΕΕ σκέφτονται να δώσουν παράταση στο Brexit ακόμη και ως το 2021

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2019, 07:51
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ
|Francisco Seco/Pool via REUTERS

Τερέζα Μέι και ΕΕ σκέφτονται να δώσουν παράταση στο Brexit ακόμη και ως το 2021

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2019, 07:51

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι φέρεται να μελετά μεταξύ άλλων ένα σχέδιο βάσει του οποίου η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να αναβληθεί έως και κατά δύο μήνες, την ώρα που γίνονται στις Βρυξέλλες σχεδιασμοί για μια ακόμη μεγαλύτερη παράταση.

Την Κυριακή η βρετανική εφημερίδα Telegraph έγραψε ότι στελέχη της βρετανικής κυβέρνησης έχουν καταρτίσει σειρά σχεδίων, προκειμένου να αποφευχθούν οι παραιτήσεις υπουργών αποφασισμένων να υποστηρίξουν την προσπάθεια μερίδας της ΚΟ του Συντηρητικού Κόμματος να αποτραπεί σε κάθε περίπτωση η αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Στα ενδεχόμενα που εξετάζει η Μέι συμπεριλαμβάνεται η υποβολή επίσημου αιτήματος στις Βρυξέλλες να καθυστερήσει το διαζύγιο, εάν δεν μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία ως τις 12 Μαρτίου.

Παράλληλα, στην ΕΕ γίνονται ακόμη πιο μακρόπνοα σχέδια.

Ο Guardian ανέφερε την Κυριακή ότι η αποχώρηση θα μπορούσε να παραταθεί όχι μόνο κατά δύο μήνες, αλλά ακόμη και κατά δύο χρόνια, δηλαδή ως το 2021.

Αυτή η πρόταση φαίνεται να κερδίζει έδαφος στους διαδρόμους των Βρυξελλών αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, με τον ισχυρό άνδρα της Κομισιόν, τον γενικό γραμματέα Μάρτιν Σελμάιρ να διάκειται θετικά.

Μέχρι τότε ελπίζεται ότι οι δύο πλευρές θα έχουν συμφωνήσει για τη μελλοντική σχέση και θα έχει βρεθεί λύση για τη Βόρεια Ιρλανδία.

Η παράταση θα διευκόλυνε εξάλλου και την τήρηση του πολυετούς προϋπολογισμού της ΕΕ που λήγει το 2020.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...