365
Διαφήμιση της Revlon στην Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης | REUTERS/Carlo Allegri/File Photo

Τέλος εποχής για τη Revlon – κατέθεσε αίτηση πτώχευσης

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2022, 11:34
Διαφήμιση της Revlon στην Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης
|REUTERS/Carlo Allegri/File Photo

Τέλος εποχής για τη Revlon – κατέθεσε αίτηση πτώχευσης

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2022, 11:34

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η αμερικανική εταιρεία καλλυντικών Revlon, καθώς αδυνατεί να διαχειριστεί το δυσβάσταχτο χρέος της εν μέσω της κρίσης της εφοδιαστικής αλυσίδας και της εκτόξευσης του πληθωρισμού.

Οι πωλήσεις των προϊόντων της επηρεάστηκαν και από την εμφάνιση νέων εταιρειών, τις οποίες στηρίζουν διασημότητες, όπως οι Kylie Cosmetics της Κάιλι Τζένερ και Fenty Beauty της Ριάνα.

Η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί, ενώ θα είναι σε εξέλιξη η επεξεργασία σχεδίου για την αποπληρωμή των πιστωτών.

Στα δικαστικά έγγραφα που κατέθεσε, αναφέρεται ότι οι δυσχέρειες στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι ελλείψεις σε πρώτες ύλες, καθώς και η πληρωμή εκ των προτέρων που ζητούν οι προμηθευτές, καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία της Revlon με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσε έως τώρα. Σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι σε ένα μόνο κραγιόν, υπάρχουν 35-40 υλικά, σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Καρούσο, στέλεχος της εταιρείας.

Ο κολοσσός στην αγορά καλλυντικών με ιστορία 90 χρόνων, ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Ρον Πέρελμαν. Στην εταιρεία, εκτός από την ομώνυμη μάρκα καλλυντικών, ανήκουν και οι μάρκες Elizabeth Arden, Almay και Cutex, όπως και αρώματα με τα ονόματα των Κριστίνα Αγκιλέρα και Μπρίτνεϊ Σπίαρς. Τα προϊόντα της εξάγονται σε 150 χώρες.

Η Revlon κατέθεσε την αίτηση στη νότια περιφέρεια της Νέας Υόρκης και σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα τα χρέη της ανέρχονταν, στα τέλη Μαρτίου, στα 3,3 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Reuters, οι καθαρές πωλήσεις της εταιρείας το 2021 σημείωσαν πτώση 22% σε σχέση με τα επίπεδα του 2017.

Η Revlon ιδρύθηκε το 1932 κάνοντας το ντεμπούτο της με βερνίκια νυχιών, ενώ αργότερα πρόσθεσε στην γκάμα της τα κραγιόν. Τη δεκαετία του ’50 η Revlon έγινε ένας από τους ηγέτες της παγκόσμιας αγοράς καλλυντικών.

Ο ισχυρός άνδρας της Revlon, ο οποίος πριν από μια εικοσαετία υπήρξε για σύντομο χρονικό διάστημα ο πιο πλούσιος άνθρωπος στις ΗΠA, έχει βγάλει προς πώληση έως και το ιδιωτικό του τζετ, ένα Gulfstream 650, καθώς και το γιοτ του.

Επίσης, συμφώνησε με τον οίκο Sotheby’s να πουλήσει έργα τέχνης αξίας εκατοντάδων εκατ. δολ. από την κατοικία του στο Upper East Side.

Ο Πέρελμαν είχε καταβάλει 1,74 δισ. δολ. το 1985 για την εξαγορά της Revlon, που σήμερα αποτιμάται στα 365 εκατ. δολάρια. Είναι κάτοχος περίπου του 87% της Revlon και έχει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας, υπό τη διεύθυνση της κόρης του, Ντέμπορα Πέρελμαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...