293
O κ. Σύψας ενώ συνομιλεί με την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open, Νίκη Λυμπεράκη | YouTube

Σύψας: Δεν χρειάζεται πανικός αλλά μάσκα παντού!

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2020, 08:29
O κ. Σύψας ενώ συνομιλεί με την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open, Νίκη Λυμπεράκη
|YouTube

Σύψας: Δεν χρειάζεται πανικός αλλά μάσκα παντού!

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2020, 08:29

«Ναι» στη μάσκα, «όχι» στον πανικό, είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας, τονίζοντας ότι μένουν ακόμα να γίνουν πολλά πριν πάμε σε λύση lockdown.

«Υπάρχει μία σημαντική μελέτη που λέει ότι εάν όλοι οι πολίτες φορούν συνεχώς τη μάσκα όταν βγαίνουν από το σπίτι τους ή και μέσα σε αυτό, όταν υπάρχουν ευπαθείς ομάδες, η επιδημία σε δέκα ημέρες θα υποχωρήσει ταχύτατα. Εχουμε προτείνει στους πολίτες όταν είναι έξω να φορούν μάσκα. Eχω μία πολύ σταθερή άποψη. Είτε υποχρεώσουμε τον πολίτη είτε όχι να φορέσει μάσκα, εάν δεν το εστερνιστεί, δεν κάνουμε τίποτα», είπε ο κ. Σύψας σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο του Open και τη Νίκη Λυμπεράκη.

Για μία ακόμη φορά, ο καθηγητής τόνισε ότι δεν είναι υπέρ των προστίμων, «γιατί προκαλούνται αντιδράσεις και αρνητικά συναισθήματα στους πολίτες».

«Θέλω να πείσω τους πολίτες να φορούν όσο περισσότερο τις μάσκες και ειδικότερα όταν πλησιάζουν άλλους ανθρώπους. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που λέω είναι ότι έχουμε πάρα πολλά πράγματα να κάνουμε πριν φτάσουμε σε ακραία μέτρα όπως είναι το lockdown. Η επίδραση των μέτρων φαίνεται ύστερα από δέκα μέρες», σημείωσε για ενδεχόμενο ενός νέου lockdown».

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν», επανέλαβε. «Ηδη γίνονται ενέργειες στα Μέσα Μεταφοράς, στις πλατείες, με τη δημιουργία ξενοδοχείων καραντίνας για μετανάστες. Πιστεύω ότι θα δεν θα πάμε προς το “κόκκινο”, αλλά προς το “κίτρινο”. Αρα, δεν χρειάζεται να μπαίνει στη ζωή μας μία τεράστια νότα απαισιοδοξίας».

Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε ο κ. Σύψας, «η επιδημία έχει κακά στοιχεία και δεν είμαστε σε μία καλή φάση. Ωστόσο, δεν έχουμε συνεχή αύξηση κρουσμάτων, αλλά μία επιπέδωση. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, να μην υπάρχει κανένας πανικός, να παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας και να κάνουμε όλοι –πολιτεία και πολίτες– το σωστό».

Ο κ. Σύψας επέμεινε ότι «δεν είναι τα σχολεία το σημαντικό πρόβλημα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...