419
| INTIMEnews

Στον Εβρο ο Πρωθυπουργός: «Ο φράχτης θα γίνει – υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ το “μπλόκο” Παπαδημούλη;»

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2023, 09:54
|INTIMEnews

Στον Εβρο ο Πρωθυπουργός: «Ο φράχτης θα γίνει – υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ το “μπλόκο” Παπαδημούλη;»

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2023, 09:54

Την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τον φράχτη στον Εβρο (έστω και αν τελικά χρειαστεί να στηριχθεί το έργο αποκλειστικά σε εθνικούς πόρους) επανέλαβε την Πέμπτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρά το μπλόκο που επιχείρησε να υψώσει η Ευρωομάδα της Αριστεράς στην Επιτροπή Προϋπολογισμών (BUDG) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέσω τροπολογίας του αντιπροέδρου του, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Μεταξύ άλλων, στην τροπολογία ζητείται να μη δαπανηθούν ευρωπαϊκά χρήματα «για την κατασκευή φρακτών ή τειχών στα εξωτερικά σύνορα της Ενωσης», με τον κ. Παπαδημούλη να «διαφημίζει» τη σχετική πρωτοβουλία μέσω Twitter, κάνοντας λόγο για «ηχηρό “όχι” της Ευρωβουλής στην προσπάθεια ορισμένων κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων Ελλάδας, Ιταλίας και Αυστρίας, να χρησιμοποιήσουν ευρωπαϊκά κονδύλια για κατασκευή φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ».

Υπενθυμίζοντας ότι ήδη έχουν κατασκευαστεί 37,5 χλμ. και ότι την Παρασκευή θα βρεθεί ο ίδιος στον Εβρο μαζί με τον Πρωθυπουργό, για την υπογραφή της σύμβασης ακόμη 35 χλμ., τα οποία χρηματοδοτούνται με 100 εκατομμύρια από εθνικούς πόρους, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ: «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το τεχνητό εμπόδιο στο σύνολο του συνόρου της χώρας που είναι σύνορα και της Ευρώπης».

«Πρακτικά αυτό μπορεί να γίνει σε 147 χιλιόμετρα», είπε και για τη στάση του κ. Παπαδημούλη και εν γένει του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του Μεταναστευτικού και της προστασίας των συνόρων της χώρας, ζήτησε την αποπομπή του ευρωβουλευτή, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τη στάση του κ. Παπαδημούλη παίρνει μια απαράδεκτη θέση σε ένα κρίσιμο θέμα για την ασφάλεια και απλώς είναι σταθεροί στη λογική ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα και η στεριά είναι ξέφραγο αμπέλι […]

»Ο κ. Παπαδημούλης έπρεπε να εκδιωχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν το διώξει, σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί πλήρως την απαράδεκτη θέση του στην Ευρωβουλή, άρα αφήνει απροστάτευτα ξανά τα σύνορα της χώρας και κρατά μια συμπεριφορά που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης».

Ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να λάβει επίσημη θέση για την κατασκευή του φράχτη, ενώ απέρριψε τις κατηγορίες βουλευτών του ότι στον Εβρο παραβιάζεται η Διεθνής Νομιμότητα, επαναλαμβάνοντας ότι «οι ακρίτες μας, συνοριοφύλακες συνεχώς σώζουν ζωές δυστυχισμένων ανθρώπων μέσα στα παγωμένα νερά του Εβρου».

Κλείνοντας, σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη οι διαγωνισμός για την πρόσληψη 150 επί πλέον συνοριοφυλάκων σε Καβάλα και Ροδόπη.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...