237
| Reuters

Στο χειρουργείο εκτάκτως ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2019, 20:04
|Reuters

Στο χειρουργείο εκτάκτως ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2019, 20:04

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Λουξεμβούργο προκειμένου «να υποβληθεί επειγόντως σε αφαίρεση της χοληδόχου κύστεως», ανακοίνωσε το Σάββατο η Κομισόν.

Ο 64χρονος Γιούνκερ χρειάσθηκε να «συντομεύσει» τις διακοπές του στην Αυστρία και «να επανέλθει στο Λουξεμβούργο προκειμένου να υποβληθεί επειγόντως σε αφαίρεση της χοληδόχου κύστεως», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Βρυξέλλες.

Ο Γιούνκερ, ο οποίος βρίσκεται στην ηγεσία της Επιτροπής από το 2014 και του οποίου η θητεία εκπνέει τον προσεχή Οκτώβριο, χρημάτισε επίσης πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου από το 1995 έως το 2013.

Η υγεία του προέδρου της Κομισιόν αποτελεί σταθερά ένα θέμα συζήτησης. Το γεγονός ότι είναι 64 ετών αλλά φαίνεται πολύ μεγαλύτερος δεν βοηθά. Και καθώς ο ίδιος αντιμετωπίζει συχνά τις φήμες ότι πίνει κάπως παραπάνω, έχει βρεθεί να εξηγεί γιατί πολλές φορές φαίνεται να παραπατά. Μάλιστα όλη αυτή η παραφιλολογία περί ποτού είχε ξεκινήσει από έναν ολλανδό υπουργό από τον οποίο είχε χρειαστεί να κρατηθεί ύστερα από έαν γεύμα.

«Οντως έχω ένα πρόβλημα ισορροπίας με το αριστερό μου πόδι και γι’ αυτό αναγκάζομαι να κρατιέμαι από τα κάγκελα όταν ανεβαίνω σκάλες. Ενας ολλανδός υπουργός από τον οποίο είχε χρειαστεί να κρατηθώ ύστερα από ένα γεύμα είχε πει ότι ήμουν μεθυσμένος. Αλλά αυτό το πρόβλημα με το πόδι μου προέρχεται από ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχα παλιά. Το 1989 είχα μείνει τρεις εβδομάδες σε κώμα. Και μετά ήμουν έξι μήνες σε αναπηρικό καροτσάκι» είχε αποκαλύψει προ ετών σε συνέντευξή του στη Liberation.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...