186
Ο Κυριάκος Μητσοτακης στο ντεκ του «Τyphoon» με μέλη του πληρώματος | Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Στον Ορμο Φαλήρου και το «Typhoon» ο Πρωθυπουργός

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2024, 16:22
Ο Κυριάκος Μητσοτακης στο ντεκ του «Τyphoon» με μέλη του πληρώματος
|Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Στον Ορμο Φαλήρου και το «Typhoon» ο Πρωθυπουργός

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2024, 16:22

Το πλοίο «Typhoon», το οποίο από το 2019 έχει απομακρύνει απόβλητα από όλες τις μη προσβάσιμες νησιωτικές ακτές της Ελλάδας και σχεδόν από το σύνολο της ηπειρωτικής ακτογραμμής, έχοντας πλέον αρχίσει τον δεύτερο γύρο καθαρισμών, επισκέφθηκε την Τρίτη στον Ορμο Φαλήρου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνοδευόμενος από τον αρμόδιο για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία Επίτροπο  της ΕΕ, Βιργκίνιους Σινκέβιτσους, ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο κατάστρωμα και στη γέφυρα και ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του «Typhoon», το οποίο αποτελεί αιχμή του δόρατος του βραβευμένου περιβαλλοντικού προγράμματος «Typhoon Project», του Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης.

Οπως επεσήμαναν από το πλήρωμα του μήκους 72 μέτρων «Τyphoon», την τελευταία πενταετία έχουν γίνει καθαρισμοί σε περισσότερες από 3.300 παραλίες, περισυλλέγοντας περισσότερους από 620 τόνους απορριμμάτων από τη θάλασσα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Επίτροπος Σινκέβιτσους  ενημερώθηκαν επίσης για το τακτικό ερευνητικό έργο του «Typhoon» κατά της συσσώρευσης αποβλήτων στις θάλασσες, που εστιάζει έως τώρα στον Σαρωνικό και τον Θερμαϊκό κόλπο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...