385
Ο Νίκος Παπαθανάσης (δεξιά) στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» του Τάκη Χατζή | YouTube

Ο Παπαθανάσης «διορθώνει» την ΚΥΑ για τη μουσική στις παραλίες

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2020, 13:26
Ο Νίκος Παπαθανάσης (δεξιά) στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» του Τάκη Χατζή
|YouTube

Ο Παπαθανάσης «διορθώνει» την ΚΥΑ για τη μουσική στις παραλίες

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2020, 13:26

Για μια ακόμη φορά μια κυβερνητική απόφαση σχετικά με την άρση των μέτρων προσέθεσε περισσότερη σύγχυση παρά απαντήσεις. Τελευταίο παράδειγμα, η κοινή υπουργική απόφαση για το πώς θα λειτουργούν στο επόμενο διάστημα οι οργανωμένες παραλίες (εδώ).

Η παράλειψη από τη νέα ΚΥΑ της ειδικής αναφοράς για την απαγόρευση διάθεσης αλκοολούχων ποτών, η οποία ως γνωστόν ίσχυε ως τώρα, ήταν κάτι που τέθηκε στη βάσανο διαφόρων ερμηνειών: εξακολουθεί να απαγορεύεται η πώληση οινοπνευματωδών ή πλέον επιτρέπεται; Διότι αφού δεν αναφέρεται ρητώς η άρση της απαγόρευσης, δεν σημαίνει ότι συνεχίζει να ισχύει; Και από την άλλη, εφόσον επιτρέπεται τι μπορεί να πωλείται και τι όχι;

Το συμπέρασμα είναι ότι επιτρέπεται το αλκοόλ, αλλά υπό κάποιες προϋποθέσεις.

Καθώς αυτή τη φορά στο ΦΕΚ γίνεται λόγος για «εστιατόρια και κινητές μονάδες εστίασης και παροχής ποτών» και αναφέρεται ότι προβλέπεται πως τα προϊόντα τους «πωλούνται μόνο συσκευασμένα» ερμηνεύεται ότι πλέον θα επιτρέπεται η διάθεση εμφιαλωμένων ποτών (πχ. μπίρες ή κρασί), όχι όμως η πώληση παρασκευασμένων (δηλαδή κοκτέιλ).

Χαρακτηριστικό, ωστόσο, της ευρύτερη σύγχυσης είναι ότι ενώ στην ίδια «ασαφή» περί τα οινοπνευματώδη ΚΥΑ υπάρχει κατά τα άλλα ρητή απαγόρευση για τη μουσική στα beach bars, λίγη ώρα αργότερα βγήκε στην τηλεόραση ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης και είπε ότι τελικά «θα επιτραπεί» και η μουσική!

«Το θέμα με το αλκοόλ στα beach bar λύθηκε χθες βράδυ και θα επιτρέπεται η πώλησή του, ενώ θα επιτραπεί και η μουσική. Για τη μουσική θα υπάρξει ανακοίνωση μαζί με τις αποφάσεις για τους εσωτερικούς (χώρους των εστιατορίων) μέσα στο επόμενο 48ωρο», είπε ο κ. Παπαθανάσης στον Alpha και στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απαγόρευση της μουσικής θα ισχύει ως και τη Δευτέρα 8 Ιουνίου (του Αγίου Πνεύματος) -όπως ορίζει και το σχετικό ΦΕΚ- και θα αρθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Είναι βέβαια απορίας άξιον τι θα έχει αλλάξει από την προσεχή Τρίτη και θα επιτρέπεται η μουσική.

Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά μαρτυρούν μια κάποια βιασύνη. Η περίπτωση της ΚΥΑ για τις παραλίες δεν είναι η μόνη. Χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν με τη λευκή λίστα των 29 χωρών από τις οποίες θα επιτρέπεται να έρχονται τουρίστες χωρίς καραντίνα. Ανακοινώθηκε την Παρασκευή από το υπουργείο Τουρισμού (εδώ), αλλά μέσα σε δύο 24ωρα άλλαξε άρον άρον (εδώ) και οι «ασφαλείς χώρες» μετατράπηκαν ως δια μαγείας σε «ασφαλή αεροδρόμια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...