428
Ο Αμίρ περιεργάζεται το «δώρο» του Πρωθυπουργού υπό το βλέμμα της συγκινημένης μητέρας του | twitter.com/PrimeministerGR

Συμβολική επίσκεψη του μικρού Αμίρ στο Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2017, 16:47
Ο Αμίρ περιεργάζεται το «δώρο» του Πρωθυπουργού υπό το βλέμμα της συγκινημένης μητέρας του
|twitter.com/PrimeministerGR

Συμβολική επίσκεψη του μικρού Αμίρ στο Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2017, 16:47

Σε μια συμβολική -αλλά πάντως κατόπιν εορτής- κίνηση προχώρησε το Σάββατο ο Πρωθυπουργός καλώντας στο Μέγαρο Μαξίμου τον 11χρονο Αμίρ, το αγόρι από το Αφγανιστάν που θα γινόταν σημαιοφόρος, αλλά του αφαιρέθηκε η σημαία και έπειτα κάποιοι επιτέθηκαν στο σπίτι του.

Μία εβδομάδα από την ημέρα που θα παρέλαυνε με το σχολείο του στη Δάφνη και μία ημέρα αφότου άγνωστοι επιτέθηκαν στην κατοικία του σπάζοντας τα παράθυρα, ο Αμίρ βρέθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Μαζί του ήταν ο Γιάννης Μουζάλας – μια ακόμη κίνηση πολιτικού συμβολισμού και επικοινωνίας, καθώς ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει δεχτεί πυρά ακόμη και μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα του.

amir3
Καλωσορίζοντας  τον Αμίρ στο Μέγαρο Μαξίμου (twitter.com/PrimeministerGR)

Το «δώρο-έκπληξη για τον μικρό Αμίρ» από τον κ. Τσίπρα, όπως γράφει το ΑΠΕ, ήταν μια ελληνική σημαία.

Υποδεχόμενος τον Αμίρ και τη μητέρα του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Αμίρ, θέλω να σου κάνω ένα δώρο επειδή κάποιοι έκαναν λάθος και σου στέρησαν την τιμή να κρατήσεις την ελληνική σημαία. Σήμερα θα σου τη δώσω εγώ, γιατί σου αξίζει. Να την κρατάς πάντοτε ψηλά και να θυμάσαι ότι στην Ελλάδα όλα τα παιδιά απολαμβάνουν παιδεία και ασφάλεια, εγγυημένη από την αγάπη και την αλληλεγγύη του λαού μας».

Προηγουμένως, την Παρασκευή, ο Αμίρ συναντήθηκε με τον κ. Μουζάλα και ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε τηλεφωνικά με τον μικρό και τη μητέρα του.

Για την επίθεση που δέχτηκε στο σπίτι του ο Αμίρ είπε: «Πέταξαν πέτρες και δύο μπουκάλια στο δωμάτιο όπου κοιμάμαι. Φοβήθηκα πάρα πολύ, και εγώ και η οικογένειά μου. Ηταν περίπου πέντε άτομα και φώναζαν όταν επιτέθηκαν στο σπίτι μας».

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η Αστυνομία εξετάζει και άλλα ενδεχόμενα, πέραν της ρατσιστικής επίθεσης, ακόμη και ένα σενάριο που θέλει δράστη έναν άνδρα με ψυχολογικά προβλήματα.

amir1
(twitter.com/PrimeministerGR)

250262

Έπρεπε όμως ο Αμίρ να φτάσει να δει την επίθεση στην κατοικία του -και να αναγκαστεί να παρελάσει με μια ταμπέλα- για να τύχει της στήριξης του Πρωθυπουργού; Η Ιστορία λέει ότι ίσως ναι.

Το καλοκαίρι του 2013, ένα άλλο παιδί μεταναστών που μεγάλωσε στην Ελλάδα αλλά βρέθηκε εγκλωβισμένο στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας είχε περάσει το κατώφλι του Μαξίμου, με έναν άλλο Πρωθυπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά.

Λεγόταν Γιάννης Αντετοκούνμπο, είχε μεγαλώσει με τους νιγηριανούς γονείς και τα τρία αδέλφια του κάτω από δύσκολες συνθήκες, χρειάστηκε όμως το εισιτήριο του draft του NBA για να τύχει μιας κάποιας επίσημης συμπαράστασης – ή αν το δούμε αλλιώς, συμπόνιας. Τότε τον θυμήθηκε και ο κ. Σαμαράς…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...