301
|

Σκουρλέτης: «Εκρηκτική, ολέθρια σχέση με τον Κοντονή – δεν είναι σταλινικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ»

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 09:50

Σκουρλέτης: «Εκρηκτική, ολέθρια σχέση με τον Κοντονή – δεν είναι σταλινικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ»

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 09:50

Για «εκρηκτική ολέθρια σχέση» του ΣΥΡΙΖΑ με τον Σταύρο Κοντονή έκανε λόγο το πρωί της Παρασκευής ο Πάνος Σκουρλέτης, τέως γραμματέας της ΚΕ και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, στην πρώτη τέτοια δημόσια τοποθέτηση μετά την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης «απεμπόλησε το δικαίωμα να είναι μέλος του κόμματος», ουσιαστικά δηλαδή ότι διεγράφη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σκουρλέτης εξήγησε βέβαια ότι τυπικά δεν υφίσταται διαγραφή, καθώς τέτοιες συνοπτικές διαδικασίες δεν προβλέπονται στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο στάθηκε με ιδιαίτερο σκεπτικισμό τόσο στις δηλώσεις του κ. Κοντονή για τις επίμαχες αλλαγές του Ποινικού Κώδικα που ευνοούν τους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες, όσο και στην απάντηση του πρώην υπουργού στην πρώτη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, όταν αναφέρθηκε σε σταλινικό κόμμα (εδώ).

Το να λες ένα κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ με τα χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ, “σταλινική αριστερά”, είναι κάτι πάρα πολύ βαρύ», τόνισε – αν και η απόκριση της Κουμουνδούρου, που πρώτα περιέγραψε τον κ. Κοντονή ως «εχθρό» του ΣΥΡΙΖΑ και έπειτα τον διέγραψε, κάτι θυμίζει από τέτοιες σταλινικές πρακτικές.

Ο κ. Σκουρλέτης άφησε μάλιστα και αιχμές για το timing των δηλώσεων του κ. Κοντονή, λέγοντας ότι τις ενστάσεις του δεν τις είχε εκφράσει στα συλλογικά κομματικά όργανα. Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι κατά την επικοινωνία του κ. Κοντονή με τον Αλέξη Τσίπρα πριν από τρεις ημέρες, δεν έθεσε ποτέ αυτούς τους προβληματισμούς που είπε δημόσια, ούτε απευθύνθηκε σε κάποιο όργανο του κόμματος.

Για την ακρίβεια, βέβαια, η συνέντευξη του κ. Σκουρλέτη στον ΣΚΑΪ το πρωί δεν ήταν και η πρώτη δημόσια τοποθέτηση μετά τη διαγραφή (ή «διαγραφή») του κ. Κοντονή.

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση της Ζανέτ Τσίπρα, αδελφής του κ. Τσίπρα, η οποία σε μια δεύτερη τέτοια κίνηση μετά τη γνωστή κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου (εδώ), έγραψε στο Facebook για τον πρώην υπ. Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...