217
Οι πινακίδες προειδοποιούν, οι planespotters όμως δεν πτοούνται | M J Cartledge/ASP Photography

Σκιάθος: 79χρονος εκτινάχθηκε στη θάλασσα από τουρμπίνα αεροπλάνου

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2022, 10:01
Οι πινακίδες προειδοποιούν, οι planespotters όμως δεν πτοούνται
| M J Cartledge/ASP Photography

Σκιάθος: 79χρονος εκτινάχθηκε στη θάλασσα από τουρμπίνα αεροπλάνου

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2022, 10:01

Παρ’ ολίγον τραγωδία σε μία από τις πιο περίεργες τουριστικές ατραξιόν στο νησί της Σκιάθου. Hλικιωμένος τουρίστας εκτινάχθηκε σε απόσταση δέκα μέτρων από ριπές αερίων των τουρμπίνων αεροσκάφους που πραγματοποιούσε προσγείωση στο αεροδρόμιο του νησιού, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ ο 79χρονος βρισκόταν δίπλα στον διάδρομο προσγείωσης των αεροσκαφών.

Στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, τα αεροσκάφη πετούν σε απόσταση αναπνοής πάνω από τα κεφάλια παραθεριστών. Ο διάδρομος προσγείωσης-απογείωσης απέχει μόλις μερικά μέτρα μακριά από την παραλία, δίπλα από τον παραλιακό δρόμο, κάτι που αποτελεί πόλο έλξης κάθε καλοκαίρι για εκατοντάδες τουρίστες που συχνά συγκεντρώνονται στο σημείο για να παρακολουθήσουν από κοντά το μοναδικό θέαμα, χωρίς να λείπουν τα ατυχήματα, όπως αυτό της περασμένης Κυριακής ή τον Αύγουστο του 2019, όταν ένα 12χρονο αγόρι είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Ο 79χρονος διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, φέροντας κάποια επιφανειακά τραύματα και αφού υποβλήθηκε στις αναγκαίες εξετάσεις, πήρε εξιτήριο λίγες ώρες αργότερα.

Στην περιοχή έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικές πινακίδες: «Κίνδυνος. Mείνετε μακριά από τις ριπές των αεροσκαφών».

Πολλοί όμως τις αγνοούν (οι λεγόμενοι planespotters) για να απαθανατίσουν τη στιγμή της προσγείωσης ή/και να βγάλουν μία σέλφι.

«Αγνοούν συστηματικά τις πινακίδες για να βγάλουν φωτογραφίες, χωρίς να υπολογίζουν τον κίνδυνο που διατρέχουν», περιγράφουν επιχειρηματίες της περιοχής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...