296
Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος | IntimeNews

Σκέρτσος για επίθεση σε Βαρουφάκη: Aδιέξοδος ένας νέος κύκλος τυφλού θυμού

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2023, 11:25
Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος
|IntimeNews

Σκέρτσος για επίθεση σε Βαρουφάκη: Aδιέξοδος ένας νέος κύκλος τυφλού θυμού

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2023, 11:25

Στην τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, Γιάννης Βαρουφάκης, το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος με ανάρτησή του στο Facebook.

«Όταν η αντισυστημική οργή και η πολιτική βία στρέφονται εναντίον ακόμη και ενός από τους πλέον εμβληματικούς “αντισυστημικούς” πολιτικούς παίκτες, όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο αυτοκαταστροφικός και αδιέξοδος είναι ένας νέος κύκλος τυφλού θυμού ενάντια στο “σύστημα”» σημειώνει ο κ. Σκέρτσος και προσθέτει:

«Εγκλωβιστήκαμε για πολλά χρόνια σε ένα φαύλο κύκλο άρνησης και θυμού για τα πολλά στραβά της χώρας μας. Και αυτό, τελικά, απλά μας καθυστέρησε από το να αλλάξουμε ταχύτερα όσα μας πληγώνουν και μας θυμώνουν στην καθημερινότητά μας».

Για την τραγωδία των Τεμπών αναφέρει:

«Όταν βρισκόμαστε απέναντι σε τόσο συντριπτικά γεγονότα, όπως ένα πολύνεκρο δυστύχημα ή η σχεδόν χρεοκοπία της χώρας μας, δεν αρκεί απλά να αγανακτούμε. Έχουμε μάθει -με τον πιο επώδυνο τρόπο- ότι αυτό δεν οδηγεί πουθενά και δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα.

»Η λύση θα έρθει από αυτούς που κάνουν ένα βήμα μπροστά και αναλαμβάνουν με θάρρος την ευθύνη των λαθών αλλά και την ιδιοκτησία των λύσεων που θα μας φέρουν πιο κοντά σε αυτό που τελικά όλοι θελουμε: να γινει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα και όχι μια εξαίρεση στην περιφέρεια της Ευρώπης».

Η ανάρτηση καταλήγει:

«Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και ο συλλογικός μας πόνος πρέπει να γίνουν προωθητική μεταρρυθμιστική δύναμη για να αλλάξουμε και τους τελευταίους θύλακες που αντιστέκονται στην αξιολόγηση του δημοσίου, στην πρόσληψη των κατάλληλων ανθρώπων για την κατάλληλη θέση, στον συνεχή ποιοτικό έλεγχο κανόνων και διαδικασιών για την παροχή καλύτερων δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών.

»Η αλλαγή της Ελλάδας δεν έρχεται μόνο μέσα από τα «έργα» και τις καλύτερες υποδομές. Περνάει πρωτίστως μέσα από την ίδια την νοοτροπία μας και την ανάληψη ατομικής και συλλογικής ευθύνης.

»Περαστικά στον Γιάνη Βαρουφάκη.»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...