232
Σϋμφωνα με μερίδα του ιταλικού Τύπου ο πρώην ευρωβουλευτής της oμάδας των ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) θεωρείται ο ιθύνων νους του σκανδάλου | Amine Landoulsi/Anadolu Agency/Getty Images

Qatargate: Εφοδος της αστυνομίας σε σπίτια του Παντσέρι – Κατασχέθηκαν 517.000 ευρώ

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2022, 20:40
Σϋμφωνα με μερίδα του ιταλικού Τύπου ο πρώην ευρωβουλευτής της oμάδας των ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) θεωρείται ο ιθύνων νους του σκανδάλου
|Amine Landoulsi/Anadolu Agency/Getty Images

Qatargate: Εφοδος της αστυνομίας σε σπίτια του Παντσέρι – Κατασχέθηκαν 517.000 ευρώ

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2022, 20:40

Χρήματα ύψους 17.000 ευρώ κατασχέθηκαν την Κυρικαή κατά την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στη μονοκατοικία που διατηρεί ο ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος κρατείται στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των ερευνών για το Qatargate, σε χωριό έξω από το Μπέργκαμο της βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας. Στο σπίτι του στις Βρυξέλλες οι αρχές είχαν ήδη εντοπίσει ποσό ύψους 500.000 ευρώ.

Το απόγευμα της Δευτέρας στην συγκεκριμένη μονοκατοικία βρίσκονταν, σε κατ΄ οίκον περιορισμό και απομόνωση, η σύζυγος του Παντσέρι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι. Η κόρη της, επίσης σε κατ΄οίκον περιορισμό, βρισκόταν σε άλλο διαμέρισμα. Δεν μπορούν να έχουν καμία επαφή με δημοσιογράφους ή συγγενείς και τα κινητά τους τηλέφωνα έχουν κατασχεθεί, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Παράλληλα, σε έφοδο που πραγματοποιήθηκε σε άλλο διαμέρισμα του Παντσέρι, στο Μιλάνο, σύμφωνα με πληροφορίες, κατασχέθηκαν έγγραφα και υπολογιστές.

Η εφημερίδα Corriere della Sera ανέφερε ότι «η έφοδος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας των Βρυξελλών για φερόμενη δωροδοκία από το Κατάρ και το Μαρόκο, ως αντάλλαγμα για μια υποστηρικτική σχέση με μέρος του Ευρωκοινοβουλίου».

«Πράσινο φως» για την έκδοση της συζύγου και της κόρης του Παντσέρι στο Βέλγιο

Αργότερα την ίδια ημέρα, η δημόσια τηλεόραση RAI μετέδωσε ότι οι ιταλικές εισαγγελικές Αρχές συναίνεσαν στο αίτημα έκδοσης στο Βέλγιο της συζύγου του Αντόνιο Παντσέρι και της κόρης του.

Ο συνήγορος τους είχε αντιταχθεί στο αίτημα των βελγικών Αρχών να εκδοθούν στις Βρυξέλλες, ζητώντας περιθώριο μιας εβδομάδας για να μελετήσει τη δικογραφία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...