209
Τα φαρμακεία θα ενημερώνουν το κοινό και θα κλείνουν ραντεβού σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες | Achilleas Chiras /SOOC

Πώς θα συμμετέχουν στον εμβολιασμό για τον κορονοϊό τα φαρμακεία της γειτονιάς

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 14 Δεκεμβρίου 2020, 12:21
Τα φαρμακεία θα ενημερώνουν το κοινό και θα κλείνουν ραντεβού σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες
|Achilleas Chiras /SOOC

Πώς θα συμμετέχουν στον εμβολιασμό για τον κορονοϊό τα φαρμακεία της γειτονιάς

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 14 Δεκεμβρίου 2020, 12:21

Την ενημέρωση του κοινού, αλλά και βοήθεια στην οργάνωση των ραντεβού για τον εμβολιασμό αναλαμβάνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) στην εθνική προσπάθεια κατά της Covid-19, καθώς η Ομοσπονδία αποδέχθηκε τη Δευτέρα την πρόταση του υπουργείου Υγείας.

Με την έλευση των εμβολίων για τον κορονοϊό στη χώρα μας:

  1. Τα φαρμακεία μετατρέπονται σε κέντρα ενημέρωσης και συμβουλευτικής για τους πολίτες αναφορικά με την ασφάλεια και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.
  2. Ο ασφαλισμένος θα προσέρχεται στο φαρμακείο και με την πληκτρολόγηση του ΑΜΚΑ από τον φαρμακοποιό, θα εκτυπώνεται το έντυπο με τον ορισμό του εμβολιαστικού κέντρου, με τις ώρες και τις ημερομηνίες που θα εμβολιαστεί και για τις δύο δόσεις.
  3. Θα υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης και διενέργειας των εμβολίων και από τα φαρμακεία σε δεύτερο στάδιο, για τα εμβόλια τα οποία δεν θα απαιτούν ειδικές συνθήκες φύλαξης  (-70°C).

«Σε ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα για τη δημόσια υγεία, οι φαρμακοποιοί, που από την πρώτη στιγμή βρίσκονται νύχτα και μέρα στο πλευρό των συμπολιτών μας, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και επικαιροποίησης των γνώσεων των φαρμακοποιών σχετικά με τον  επικείμενο εμβολιασμό από το Ινστιτούτο Διά Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης  Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ) του ΠΦΣ, μέσω του οποίου έχουν γίνει εκατοντάδες εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News