476
Το Λόφτους Χολ βρίσκεται στη χερσόνησο Χουκ στο Ουέξφορντ | Wikipedia

Πωλείται το «πιο στοιχειωμένο σπίτι» της Ιρλανδίας

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 19:59
Το Λόφτους Χολ βρίσκεται στη χερσόνησο Χουκ στο Ουέξφορντ
|Wikipedia

Πωλείται το «πιο στοιχειωμένο σπίτι» της Ιρλανδίας

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 19:59

Το Loftus Hall (Λόφτους Χολ), διαβόητα γνωστό ως το «πιο στοιχειωμένο σπίτι» στην Ιρλανδία, τίθεται προς πώληση και μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα τρία εκατ. δολάρια (σχεδόν 2.5 εκατ. ευρώ).

Το αρχοντικό με τα 22 υπνοδωμάτια βρίσκεται στη χερσόνησο Χουκ στο Ουέξφορντ και καλύπτει μία έκταση 63 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει μια ιδιωτική παραλία και μεγάλους κήπους.

Όπως αναφέρει το Fox News, οι σημερινοί ιδιοκτήτες, αδέλφια Αϊνταν και Σέιν Κουίγκλι, που δαπανούν περίπου 250.000 ευρώ ετησίως για τη συντήρηση της επιχείρησης και του σπιτιού, αγόρασαν το ακίνητο σε κατάσταση πλήρους εγκατάλειψης το 2011.

Η ακριβής τοποθεσία του αρχοντικού, στο Ουέξφορντ, απέναντι από την Ουαλία

Στη συνέχεια ανακαίνισαν τον χώρο, φιλοξενώντας από τότε εκδρομείς και φίλους του «υπερφυσικού» και της παραψυχολογίας, σύμφωνα με το επίσημο site του Loftus Hall.

Πολλοί από αυτούς, ωστόσο, δεν τολμάνε καν να το πλησιάσουν καθώς το θεωρούν ως ένα από τα πλέον στοιχειωμένα μέρη σε όλη την Ευρώπη.

Το πρώτο κάστρο χτίστηκε στα 1170 από τον νορμανδό ιππότη Ρέιμοντ Λε Γκρος, με τους απογόνους του και τους επόμενους ιδιοκτήτες να επεκτείνουν το χώρο.

Χρόνια αργότερα, το Loftus Hall, ανεγέρθηκε υπό την καθοδήγηση του Μαρκήσιου του Ely το 1870, στα ερείπια του παρακείμενου Redmond Hall.

Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, όταν το Redmond Hall βρισκόταν στις δόξες του, ένας μυστηριώδης ξένος αναζήτησε καταφύγιο εκεί γύρω στο 1766.

Ένα από τα 22 (ομολογουμένως σκιαχτικά) δωμάτια του αρχοντικού

Οι τότε ιδιοκτήτες, η οικογένεια των Τότεναμ, δέχτηκαν στο αρχοντικό τους τον άγνωστο.

Η λαίδη Αν Τότεναμ «ασχολήθηκε ιδιαιτέρως» με τον επισκέπτη αυτόν και έμεινε έκπληκτη όταν διαπίστωσε, κατά τη διάρκεια ενός απογευματινού παιχνιδιού, ότι αντί για πόδια είχε οπλές -η λαίδη είχε μόλις πλαγιάσει με τον ίδιο τον Σατανά.

«Μόλις ο άγνωστος συνειδητοποίησε αυτό που είχε δει η λαίδη Aν, έριξε από την οροφή μία πύρινη μπάλα», αναφέρει η σελίδα του Hall, και η νεαρή γυναίκα δεν ήταν ποτέ ξανά η ίδια.

Η (παραμελημένη) πρόσοψη του Λόφτους Χολ με τα 97 παράθυρα

Τώρα, το κτίριο με τα 2.500 τ.μ. και όλα τα τρομακτικά μυστικά του πωλείται έναντι 2,87 εκατ. δολαρίων (2.45 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με το περιοδικό Smithsonian.

Για τους ενδιαφερόμενους, καλό είναι να γνωρίζουν πως μόνο η αντικατάσταση των 97 παραθύρων του κτιρίου θα μπορούσε να κοστίσει περισσότερα από 400.000 δολάρια, όπως λέει ο Αϊνταν Κουίγκλι.

Διευκρινίζει δε, πως σκοπεύει να πουλήσει το Loftus Hall μόνο σε κάποιον που είναι διατεθειμένος να ρίξει πολύ χρήμα για την συντήρησή του.

«Δεν πρόκειται να το πουλήσω στον οποιονδήποτε. Θα κάνω συνεντεύξεις με πιθανούς αγοραστές. Εάν ένας κρατικός φορέας το θελήσει, αυτή θα είναι μια επιλογή. Εάν ένας αμερικανός ιδιοκτήτης θέλει να ζήσει εδώ, θα ήμουν πρόθυμος να συνεργαστώ μαζί του για να το ξαναφτιάξει», καταλήγει.