161
| Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2019, 07:43
|Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2019, 07:43

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα τεθεί σήμερα Τρίτη προς ψήφιση το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, ενώ θα προηγηθεί ομιλία του Πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει ενώπιον της Βουλής στις επτά το απόγευμα και να απαντήσει στην κριτική που άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τη Δευτέρα σε παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το σχέδιό της είναι η άλωση του κράτους και πως, αντί για αξιοκρατική στελέχωση του Δημοσίου από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών, θα στελεχώσει το δημόσιο από μητρώο στελεχών της ΝΔ.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ανακοινώσει ότι καταθέτει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για σειρά διατάξεων του σχεδίου νόμου.

Ειδικότερα, αυτές αφορούν τα άρθρα για τον υπηρεσιακό Γραμματέα, για τους Γενικούς και τους Ειδικούς Γραμματείς, για τη μεταβατική διάταξη που καταργεί το μητρώο για τα επιτελικά στελέχη και τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στο ΑΣΕΠ.

Ονομαστική ψηφοφορία καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και για το σύνολο του κεφαλαίου του νομοσχεδίου για τη νέα Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...