666
O Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής | Screenshot/Youtube

Τσίπρας: Για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ φταίνε τα… κυρίαρχα ΜΜΕ

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2019, 20:32
O Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής
|Screenshot/Youtube

Τσίπρας: Για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ φταίνε τα… κυρίαρχα ΜΜΕ

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2019, 20:32

Σε τι άλλο; Στα «κυρίαρχα ΜΜΕ» απέδωσε την ευθύνη της ήττας στις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος.

«Μην αισθάνεστε ότι είστε πανίσχυροι γιατί δεν υπάρχει αντίλογος στα κυρίαρχα ΜΜΕ. Και αυτή είναι η αιτία που βρίσκεστε σε αυτά τα έδρανα» ανέφερε συγκεκριμένα ο πρώην Πρωθυπουργός.

Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επίσης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι το σχέδιο της για την Οικονομία «εξαντλήθηκε στα χατίρια σας στον κ. Λάτση για το Ελληνικό και σε 205 εκατ. ευρώ επιπλέον μειώσεις, σε αυτές που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη δρομολογήσει στον ΕΝΦΙΑ, και μάλιστα μειώσεις στα μεγάλα βαλάντια».

«Αυτή ήταν η ετοιμότητά σας να αλλάξετε τη φορολογική πολιτική, καμία διαπραγμάτευση, κανένα σχέδιο για μείωση πλεονασμάτων», σχολίασε. Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μόνη της απέρριψε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των πλεονασμάτων.

Ο κ. Τσίπρας επέκρινε την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και μεταξύ άλλων τόνισε ότι αυτό μετατρέπει το πρωθυπουργικό γραφείο σε Λεβιάθαν με στρατιές μετακλητών. «Τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης θα τις ζήλευε ακόμη και η κυβέρνηση Όρμπαν στην Ουγγαρία, μπορεί και η κυβέρνηση Μπολσονάρο στη Βραζιλία, αν λάβουμε υπόψη μας και τους υμνητές της Χούντας που έχετε διορίσει σε κυβερνητικές θέσεις», τόνισε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και για την απόφαση να τοποθετήσει επικεφαλής της ΕΥΠ τον Παναγιώτη Κοντολέων.

«Διορίσατε επικεφαλής της ΕΥΠ έναν κύριο, δεν ξέρω αν έχει ή δεν έχει πτυχίο, τώρα μαθαίνω ότι δώσατε στη δημοσιότητα το βιογραφικό του, όμως αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι σε ευαίσθητες θέσεις τοποθετούνται πρόσωπα γνωστά στην κοινωνία», σχολίασε ο κ. Τσίπρας. «Ομως η ΕΥΠ δεν είναι εταιρεία ιδιωτική σεκιούριτι. Ο νόμος λέει ρητά ότι πρέπει να έχει πτυχίο ΑΕΙ, θα το δούμε αυτό, λέει επίσης ότι μέχρι δυο οι υποδιοικητές στην ΕΥΠ και η κυβέρνηση διόρισε τρεις», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ακόμη, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και για την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Λούλη στη θέση του γ.γ. Τουρισμού. «Εγραψε βιβλίο το 2015 για να υμνήσει τη δικτατορία των Συνταγματαρχών», σχολίασε και έθεσε το ερώτημα γιατί δεν ενοχλείται ο κ. Μητσοτάκης από τον «υμνητή της Χούντας», για να συμπληρώσει: «Αλλά βέβαια δεν αποπέμπεται ο ταμίας του ιδρύματος Μητσοτάκη».

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε πυρά και για την τοποθέτηση ως υφυπουργού Περιβάλλοντος, του κ. Οικονόμου, «ανθρώπου της Lamda Development», τον χαρακτήρισε, για να διαχειριστεί την υπόθεση του Ελληνικού: «Πριν αλέκτωρ λαλήσει, εσείς φέρατε τροπολογία κατ΄ εντολή προφανώς της εταιρίας, για αλλαγή των όρων δόμησης». Προσέθεσε ότι η δική του κυβέρνηση ξεμπλόκαρε όλο το πρότζεκτ «με έγνοια και με σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον και στο περιβάλλον». «Πού θα τους βάλετε τους ουρανοξύστες, μέσα στη θάλασσα;. «Μας είχατε πει την πρώτη βδομάδα θα αρχίσουν οι εργασίες στο Ελληνικό. Τι έγινε, που είναι οι εργασίες; Οι μόνες εργασίες είναι οι χαριστικές τροπολογίες», ανέφερε ακόμη.

Γεραπετρίτης σε Τσίπρα: Είχατε επιπλέον 53 μετακλητούς

Σκληρή απάντηση για τις επικρίσεις του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έδωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Επιρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά την ομιλία του πρόέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Γεραπετρίτης αποκάλυψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε 53 επιπλέον μετακλητούς στο Μέγαρο Μαξίμου!

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας απέρριψε και τους ισχυρισμούς Τσίπρα για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η υπόθεση αυτή δεν απολύτως καμία σχέση, ούτε μπορεί να συγκριθεί με την Τράπεζα της Ελλάδας.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας τον λόγο στη συζήτηση για το επιτελικό κράτος κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ για «ψέματα, fake news, παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση και έφοδο στο κράτος και στους θεσμούς. «Αντί για αξιοκρατική στελέχωση επιχειρείται την άλωση του κράτους με επιλογή προσώπων από το κομματικό σας μητρώο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας

«Λαϊκίζατε επι 4,5 χρόνια για τους μετακλητούς – κι ας ήμασταν εμείς που τους μειώσαμε – έρχεστε εσείς σήμερα και συστήνετε 700 θέσεις μετακλητών και αυξημένες αποδοχές. Με τις προτεινόμενες διατάξεις όλοι οι μετακλητοί θα τυγχάνουν ειδικών μισθολογικών προνομίων και χωρίς να απαιτείται ούτε καν πτυχίο ΑΕΙ. Το πτυχίο Λυκείου θα αρκεί για την επιλογή του προσώπου. Τόσους άριστους έχετε μαζέψει»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...