282
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο βήμα της Ευρω-Αραβικής Συνόδου, το 2016. Θα μιλήσει και στην επικείμενη | ec.europa.eu

Πρόεδροι και πρωθυπουργοί κρατών στην 3η Ευρω-Αραβική Σύνοδο της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2018, 16:53
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο βήμα της Ευρω-Αραβικής Συνόδου, το 2016. Θα μιλήσει και στην επικείμενη
|ec.europa.eu

Πρόεδροι και πρωθυπουργοί κρατών στην 3η Ευρω-Αραβική Σύνοδο της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2018, 16:53

Πολιτικοί ηγέτες από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον Αραβικό κόσμο θα συναντηθούν στην Αθήνα για την «3η Ευρω-Αραβική Σύνοδο: Κοινοί Ορίζοντες», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Οκτωβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα).

Ο έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα είναι οικοδεσπότης της συνάντησης.
O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ο πρωθυπουργός του κράτους της Παλαιστίνης Ραμί αλ Χαμντάλα και ο πρωθυπουργός του Τζιμπουτί Αμπντουλκάντερ Καμίλ Μοχάμεντ έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους. Επίσης, έχουν προσκληθεί και πολλοί άλλοι αρχηγοί κρατών. Περαιτέρω πληροφορίες θα ανακοινωθούν τις ερχόμενες εβδομάδες, καθώς θα επιβεβαιώνονται και οι συμμετοχές ευρωπαίων και αράβων αξιωματούχων.

Ομιλίες θα απευθύνουν ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου Αμρ Νάσαρ, ο υπουργός Εξωτερικών και Προώθησης Εμπορίου της Μάλτας Καρμέδο Αμπέλα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν τη στρατηγική προσέγγιση για περαιτέρω συνεργασία ΕΕ-Αραβικού κόσμου και θα απευθύνουν πρόσκληση για δράση, με στόχο την ενίσχυση των μεταξύ τους δεσμών.
Η «3η Ευρω-Αραβική Σύνοδος: Κοινοί Ορίζοντες» αναμένεται να αποτελέσει καθοριστικό βήμα για την αύξηση των προσδοκιών και την επιτάχυνση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, οι οποίες θα επιβεβαιώσουν τη δέσμευση του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για διαπεριφερειακή πρόοδο. Η ενδυνάμωση αυτών των δεσμών μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εδραίωση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή.

Η «3η Ευρω-Αραβική Σύνοδος: Κοινοί Ορίζοντες» διοργανώνεται από την Al-Iktissad Wal-Aamal Group και τη Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε., σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Στρατηγικός χορηγός είναι η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Μέσης Ανατολής, Consolidated Construstors Company (CCC).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...