440
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους υπαλλήλους του ΚΕΠ της πλατείας Βικτωρίας που δήλωσαν χαρούμενοι για την ανακαίνιση | ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ IntimeNews

Πρεμιέρα για τα νέα, λειτουργικά ΚΕΠ του Δήμου Αθηναίων

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2018, 14:59
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους υπαλλήλους του ΚΕΠ της πλατείας Βικτωρίας που δήλωσαν χαρούμενοι για την ανακαίνιση
|ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ IntimeNews

Πρεμιέρα για τα νέα, λειτουργικά ΚΕΠ του Δήμου Αθηναίων

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2018, 14:59

Η αρχή έγινε από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της πλατείας Βικτωρίας που παραδόθηκε και επισήμως το πρωί της Δευτέρας στους κατοίκους της περιοχής. Ο χώρος ανακαινίστηκε πλήρως και πλέον είναι όμορφος και μοντέρνος σε μία προσπάθεια να επαναπροσδιοριστεί η σχέση του πολίτη με τη δημόσια υπηρεσία. To KEΠ ανακατασκευάστηκε με την ευθύνη της ΔΑΕΜ, της Εταιρείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Οργάνωσης του Δήμου Αθηναίων, ενώ το κόστος του έργου ανήλθε στις 55.000 ευρώ και καλύφθηκε από δημοτικούς πόρους.

Το νέο, διαφορετικό ΚΕΠ ξεκίνησε τη λειτουργία του στην πλατεία Βικτωρίας και οι πρώτες κριτικές των πολιτών αλλά και των υπαλλήλων είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για τους σχεδιαστές του.

Ο Γιώργος Καμίνης στο ανακαινισμένο ΚΕΠ της πλατείας Βικτωρίας
Το σύγχρονο, λειτουργικό design δίνει τον τόνο στο ανακαινισμένο ΚΕΠ της πλ. Βικτωρίας στην καρδιά της πρωτεύουσας (INTIMENEWS)

Στον εσωτερικό χώρο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, κυριαρχούν τρία χρώματα: το μπλε, το κίτρινο και το πράσινο. Στα ίδια χρώματα και τα σκαμπό για τον κόσμο που περιμένει τη σειρά του για να εξυπηρετηθεί. Τέλος, τα γκισέ είναι από ξύλο και στο κάτω μέρος βαμμένα με άσπρο χρώμα.

Πολίτες εξυπηρετούνται στο ΚΕΠ

Ο δήμαρχος Αθηναίων κατά την επίσκεψή του συνομίλησε με τους υπαλλήλους και τον κόσμο που βρέθηκε σήμερα στο ΚΕΠ για να εξυπηρετηθεί.

«Ο δήμος προσπαθεί να αλλάξει τη σχέση που διαμορφώνεται στην πρώτη επαφή των πολιτών με μια δημόσια υπηρεσία. Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες στους ανθρώπους που εργάζονται εδώ, αλλά και στους πολίτες. Να μην υπάρχουν μεγάλοι χρόνοι αναμονής και ουρές» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναιών, Γιώργος Καμίνης. Ο κ. Καμίνης μάλιστα προανήγγειλε «λίφτινγκ» και στα υπόλοιπα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών της πρωτεύουσας.

Τις εργασίες σχεδιασμού και ανακαίνισης ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο της ομάδας των A2 Architects που συμμετείχε στον ανασχεδιασμό των ΚΕΠ. Με κεντρική ιδέα τη δημιουργία ενός λειτουργικού και αισθητικά άρτιου χώρου που θα σέβεται τους εργαζομένους και τον πολίτη, δημιουργώντας μια νέα σχέση μεταξύ τους, αλλά και με πλήρη προσαρμογή στον σφιχτό προϋπολογισμό του έργου, η ομάδα των A2 Architects κατέθεσε την πρότασή της που έγινε δεκτή από τον δήμο.

Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΠ δήλωσαν χαρούμενοι για τις αλλαγές

Για την υλοποίηση του νέου ΚΕΠ, εκτός από τους αρχιτέκτονες Σωτήρη Ανυφαντή, Νίκο Ιωάννου και Παρή Αργυρακάκη, κινητοποιήθηκαν άμεσα διάφορες «δυνάμεις» που έκαναν το όλο εγχείρημα εφικτό. Πρώτα από όλα η διοίκηση της ΔΑΕΜ, η διευθύντρια και οι υπάλληλοι του ΚΕΠ Βικτώριας οι οποίοι βοήθησαν ιδιαίτερα καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειας καθώς και συνεργάτες του αρχιτεκτονικού γραφείου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...