170
Η συνεδρίαση της ΚΟ του Ποταμιού το απόγευμα της Πέμπτης | Menelaos Myrillas / SOOC

Ποτάμι: «Ναι» υπό προϋποθέσεις στη Συμφωνία των Πρεσπών

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 21:22
Η συνεδρίαση της ΚΟ του Ποταμιού το απόγευμα της Πέμπτης
|Menelaos Myrillas / SOOC

Ποτάμι: «Ναι» υπό προϋποθέσεις στη Συμφωνία των Πρεσπών

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 21:22

«Ναι» στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών υπό προϋποθέσεις αποφάσισε η ΚΟ του Ποταμιού. Παράλληλα έγινε ξεκάθαρο ότι δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας όταν η Συμφωνία έρθει στη Βουλή.

Στην αποψινή συνεδρίαση, όπου συζητήθηκε το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και η στάση που θα τηρήσει το Ποτάμι, τα στελέχη του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη αποφάσισαν να παραμείνουν στην αρχικώς διατυπωμένη θέση τους υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ωστόσο ξεκαθάρισαν ότι αυτό θα γίνει πράξη, υπό την προϋπόθεση πως οι τροπολογίες στην συνταγματική αναθεώρηση της γείτονος – έτσι όπως θα ψηφιστούν- δεν θα έχουν τα προβλήματα που αναδύθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη έχουν διατυπωθεί διαφορετικές απόψεις για τη Συμφωνία. Ειδικότερα, αρνητικά έχουν εκφραστεί σε δημόσιες τοποθετήσεις τους οι βουλευτές Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ θετικός εμφανίζεται ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος μάλιστα έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί εάν το Ποτάμι καταψηφίσει τη Συμφωνία. Ο Σπύρος Λυκούδης επίσης έχει εμφανιστεί σκεπτικός σε σχέση με τη Συμφωνία

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...