738
Δημοσιογράφοι επιχειρούν να πάρουν μια δήλωση από τον Γιάννο Παπαντωνίου λίγο πριν από την προφυλάκισή του | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / InTimeNews

Πόλεμος ανακοινώσεων Μαξίμου-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ για την προφυλάκιση Παπαντωνίου

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2018, 22:14
Δημοσιογράφοι επιχειρούν να πάρουν μια δήλωση από τον Γιάννο Παπαντωνίου λίγο πριν από την προφυλάκισή του
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / InTimeNews

Πόλεμος ανακοινώσεων Μαξίμου-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ για την προφυλάκιση Παπαντωνίου

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2018, 22:14

Η προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του προκάλεσε ντόμινο ανακοινώσεων, αντιπαραθέσεων και κλιμάκωσε την πολιτική ένταση.

Να ζητήσουν συγγνώμη για το εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς που δημιούργησαν ζητεί η κυβέρνηση από τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου.

«Αντί η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής να ψάχνουν σωσίβιο σε θεωρίες συνωμοσίας, προκειμένου να αποφύγουν να πάρουν θέση για την προφυλάκιση Παπαντωνίου, ας ζητήσουν επιτέλους τουλάχιστον μία συγγνώμη για τον τρόπο που κυβέρνησαν, για τον εκφυλισμό της πολιτικής και για το εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς που δημιούργησαν» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Εκτός εάν επιμένουν στις θεωρίες περί σκευωρίας της κυβέρνησης. Ό,τι και να κάνουν όμως ο κ. Μητσοτάκης και η κυρία Γεννηματά, δεν μπορούν να κρύψουν την πολιτική ενοχή τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η απάντηση της ΝΔ

«Επειδή ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πλέον σε πλήρη σύγχυση, να του υπενθυμίσουμε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος της ΝΔ», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς δίνοντας απάντηση στο σχόλιο του Μαξίμου. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει: «Αν θέλει, ωστόσο, πληροφορίες για τα εξοπλιστικά σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει παρά να ρωτήσει το δεξί χέρι του Ακη Τσοχατζόπουλου: τον Αντώνη Κοτσακά που εξελέγη πρώτος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ».

Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα από τον κ.Τσίπρα που με την πολιτική του ζημίωσε την Ελλάδα με 200 δισ. ευρώ κι έγινε ο καλύτερος χορηγός της Δεξιάς και του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στην απάντησή του στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και τονίζει:

«Περιμένουμε όμως να σπάσει την αφωνία του και να απολογηθεί για τις κατηγορίες του υπουργού του ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτήθηκε από τον Σόρος».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Νωρίτερα και επαναλαμβάνοντας τη σταθερή θέση ότι χρειάζεται «διαφάνεια για τους πάντες και παντού, χωρίς καμία εξαίρεση και όλα στο φως», το Κίνημα Αλλαγής σχολίασε την προφυλάκιση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου της.

Στην τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους από στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου του Κινήματος Αλλαγής, τονίστηκε ότι «η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει ανεπηρέαστη την δουλειά της για όλους και για όλα, και οι ευθύνες να αποδοθούν».

Σε άτυπο ενημερωτικό σημείωμα, το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ότι με τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις της στη Βουλή άνοιξε τον δρόμο που επιτρέπει στη Δικαιοσύνη να διερευνά τις τυχόν ροές μαύρου χρήματος.

«Γι’ αυτό η προσπάθεια εκμετάλλευσης εις βάρος μας θα πέσει στο κενό. Η παράταξή μας είναι η μόνη που προχώρησε σε πολιτική και ηθική αυτοκάθαρση. Κανένας άλλος πολιτικός χώρος δεν ακολούθησε», σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής. Για τον κ. Παπαντωνίου επισημαίνει: «Από το 2007 και όσοι ελέγχονται, έχουν τεθεί -προ της έναρξης του ελέγχου- εκτός παράταξης. Γι’ αυτό και δεν αγγίζουν τα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και στελέχη μας, που διαχρονικά προσέφεραν και την ψυχή τους για τη χώρα, αυτές οι επιθέσεις».

Επίσης, υπογραμμίζει ότι παραμένει σταθερά στην πρώτη γραμμή του αγώνα για διαφάνεια. Ωστόσο, καθιστά σαφές ότι «κάθε Έλληνας κατανοεί ότι η κυβερνητική επιλογή να γίνει η χώρα μία αρένα με γενικευμένη σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων, είναι επικίνδυνη για τον τόπο και τη Δημοκρατία. Μπορεί να εξυπηρετεί τον fake δικομματισμό αλλά δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Ο εκπρόσωπος Τύπου και ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης και Σταμάτης Μαλέλης, χαρακτήρισαν fake news δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η επικεφαλής του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, ανέφερε ότι οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν θα λάβουν υπόψη τους τα μηνύματα των υπουργών αυτής της κυβέρνησης, που λένε ότι για να κερδίσουν εκλογές πρέπει να βγάλουν κάποιον φυλακή. «Ουδέποτε ειπώθηκε κάτι τέτοιο από την κυρία Γεννηματά», υποστήριξαν.

«Η ΝΔ επιχειρεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα»

«Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε tweet στα Αγγλικά, για να καταγγείλει ότι η κυβέρνηση δήθεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, με αφορμή τοποθέτηση στελέχους της που αφορούσε στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών της Δικαιοσύνης» σχολίαζαν νωρίτερα κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας, επίσης: «Σήμερα, με προφανή αμηχανία επιχειρεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και, μέσω διαρροών, θυμίζει ότι επί των ημερών της ξεκίνησε η δικαστική έρευνα για τον Γιάννο Παπαντωνίου, ξεχνώντας όμως ότι αυτό έγινε μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ, που οι Σαμαράς και Βενιζέλος έκρυβαν στα συρτάρια τους».

Οι ίδιες πηγές, καταλήγοντας, ανέφεραν: «Αλήθεια, για τη ΝΔ, η προφυλάκιση Παπαντωνίου δεν αποτελεί προϊόν σκευωρίας, πολιτικής δίωξης και άθλιων παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη; Εάν είναι έτσι, είναι και αυτό μία πρόοδος για τη ΝΔ, έστω και αργά. Περιμένουμε αντίστοιχη πρόοδο από τον κ. Μητσοτάκη και για άλλες υποθέσεις πολιτικών προσώπων που ερευνά η Δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...