259
|

Ο Βαξεβάνης ζητά προσωρινή κράτηση της Ζαχαράκη και 300.000 ευρώ

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2018, 21:58

Ο Βαξεβάνης ζητά προσωρινή κράτηση της Ζαχαράκη και 300.000 ευρώ

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2018, 21:58

Αγωγή σε βάρος της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Ζαχαράκη, κατέθεσε ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης αξιώνοντας το ποσό των 300.000 ευρώ και επιπλέον ημερήσια χρηματική ποινή 30.000 ευρώ και προσωρινή κράτηση της κυρίας Ζαχαράκη «μέχρι εκείνη να μεταμελήσει δημοσίως».

Ολα ξεκίνησαν από ένα τηλεοπτικό σχόλιο της κυρίας Ζαχαράκη για τον κ. Βαξεβάνη (εδώ). Είχε ακολουθήσει μήνυση του δημοσιογράφου που είχε οδηγήσει μάλιστα την αστυνομία στην αναζήτηση της κυρίας Ζαχαράκη προκειμένου να τη συλλάβει στο πλαίσιο του αυτοφώρου φτάνοντας μέχρι τα γραφεία του κόμματος της ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ με αφορμή την αγωγή καλεί τον πρωθυπουργό «να βρει το θάρρος να αναλάβει στο ακέραιο την ευθύνη του για τον δημοσιογραφικό υπόκοσμο που τον στηρίζει».

Ειδικότερα αναφέρει: «Το δημοσιογραφικό alter ego του Αλέξη Τσίπρα, Κώστας Βαξεβάνης, δεν αρκέστηκε μόνον στην ποινική δίωξη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σοφίας Ζαχαράκη κινώντας προσφάτως την αυτόφωρη διαδικασία σύλληψής της. Κατέθεσε και αγωγή σε βάρος της αξιώνοντας το εξωφρενικό ποσό των 300.000 ευρώ και επιπλέον ημερήσια χρηματική ποινή 30.000 ευρώ και προσωρινή κράτηση μέχρι να μεταμελήσει δημοσίως.

H αγωγή αυτή δεν στρέφεται ασφαλώς κατά της κ. Ζαχαράκη, αλλά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είναι προφανές ότι η ΝΔ θα είναι αντίδικος του κ. Βαξεβάνη στη δίκη. 

Επειδή, όμως, η Νέα Δημοκρατία ούτε εκφοβίζεται, ούτε φιμώνεται, καλεί ευθέως τον κ. Τσίπρα να βρει το θάρρος να αναλάβει, επιτέλους, στο ακέραιο την ευθύνη του για τον δημοσιογραφικό υπόκοσμο που τον στηρίζει. 

Ας ενημερώσει, τέλος, τα παπαγαλάκια του ότι η διεύθυνση για τυχόν νέες αγωγές και μηνύσεις είναι Πειραιώς 62, Μοσχάτο, ΤΚ 18346».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News