561
Το θέμα ήρθε και στη Βουλή, με τον υπουργός Προστασίας του Πολίτη να απαντά στις αιτιάσεις της προκατόχου του στο υπουργείο, Ολγας Γεροβασίλη | INTIMEnews

Ποιοι και γιατί διέρρηξαν το σπίτι της Τουλουπάκη;

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2020, 11:27
Το θέμα ήρθε και στη Βουλή, με τον υπουργός Προστασίας του Πολίτη να απαντά στις αιτιάσεις της προκατόχου του στο υπουργείο, Ολγας Γεροβασίλη
|INTIMEnews

Ποιοι και γιατί διέρρηξαν το σπίτι της Τουλουπάκη;

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2020, 11:27

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έσπευσε να διακρίνει ύποπτα ελατήρια πίσω από τη διάρρηξη στο σπίτι της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, στελέχη της Ασφάλειας ωστόσο, εκτιμούν ότι στόχος των διαρρηκτών δεν ήταν αποκλειστικά η εισαγγελική λειτουργός, καθώς εν μέσω θέρους, στην ίδια πολυκατοικία παραβιάστηκαν άλλα δύο διαμερίσματα ενώ απουσίαζαν οι ένοικοί τους.

Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή από την ίδια την εισαγγελέα αμέσως μόλις επέστρεψε από καλοκαιρινές διακοπές στην Κρήτη, απ’ όπου κατάγεται.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στους αστυνομικούς του τμήματος «Διαρρηκτών», οι δράστες αφαίρεσαν από το σπίτι της (βρίσκεται στον 4ο όροφο πολυκατοικίας στην περιοχή της Ακρόπολης) έναν σκληρό δίσκο με σημαντικά αρχεία.

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται η «Καθημερινή» ανέφεραν ότι η διάρρηξη έγινε στο διάστημα από τις 8 Αυγούστου έως την Κυριακή δίχως να γίνει αντιληπτή από τον ένοικο του 5ου ορόφου που κατά πληροφορίες το συγκεκριμένο διάστημα δεν απουσίαζε.

Ο ένοικος ενός άλλου διαμερίσματος (στον 3ο όροφο), που επίσης απουσίαζε σε διακοπές, κατήγγειλε την Κυριακή ότι και αυτός έπεσε θύμα διάρρηξης στο διάστημα της απουσίας του από τις 12 έως τις 23 Αυγούστου.  Την καταγγελία έκανε την Κυριακή στο κλιμάκιο των αστυνομικών που βρίσκονταν στην πολυκατοικία για να ερευνήσουν την υπόθεση της κ. Τουλουπάκη.

Ο συγκεκριμένος κατήγγειλε ότι οι δράστες του έκλεψαν χρυσά κοσμήματα και μπουκάλια με αλκοολούχα ποτά.  Οι αστυνομικοί πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από τα δύο διαμερίσματα και αναμένουν τα αποτελέσματα από την έρευνα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να διαπιστώσουν εάν η ίδια ομάδα δραστών κρύβεται πίσω από την παραβίαση των δύο διαμερισμάτων ή όχι.

Στα περί «στοχοποίησης και εκφοβισμού» δικαστικών που κατήγγειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απάντησε σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «έγινε διάρρηξη και σε άλλο διαμέρισμα της πολυκατοικίας που ανήκει σε συνεργάτη του κ. Κεγκέρογλου».

«Διεξάγεται έρευνα με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα και για τα συμπεράσματά της θα ενημερωθεί και η Δικαιοσύνη αλλά και η Βουλή», δεσμεύθηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Η ίδια η κυρία Τουλουπάκη πάντως, φέρεται να δήλωσε σε συνεργάτες της ότι «έχω γίνει ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος. Το επόμενο θα είναι να με σκοτώσουν».
Σύμφωνα με τηνΚουμουνδούρου,  προκύπτουν πελώρια ερωτήματα, όπως ποιοι και για ποιες υποθέσεις είχαν συμφέρον από τη διάρρηξη; Γιατί δεν κατέστη δυνατή η αποτροπή της από τα αστυνομικά όργανα που επιτηρούσαν, υποτίθεται, την οικία της Εισαγγελέα Διαφθοράς; Γιατί επέλεξαν να αφαιρέσουν αποκλειστικά και μόνο τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, όπου βρίσκονταν το σύνολο των αρχείων των ερευνών και των αποτελεσμάτων τους;

«Η  κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε την ασφάλεια σαν βασικό της αφήγημα, όμως καθημερινά αποδεικνύεται ότι μόνο ασφάλεια δεν μπορεί να προσφέρει, ακόμα και για πρόσωπα που επιτηρούν, υποτίθεται, λόγω της υπηρεσιακής τους ιδιότητας. Αναμένουμε άμεσες και συντονισμένες ενέργειες για να αποκαλυφθούν από ποιους, με εντολή  και για λογαριασμό ποίων, έγινε αυτή η ανήκουστη για κράτος δικαίου και ευνομούμενη πολιτεία διάρρηξη και, κυρίως, για ποιες υποθέσεις έγινε», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά της, η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολιτης να μεριμνήσει προσωπικά για την έγκαιρη και προσήκουσα ικανοποίηση των αιτημάτων εισαγγελικών λειτουργών για προστασία τους.

Αναλυτικά, σε  επιστολή της προς τον κ. Χρυσοχοΐδη η ΕΕΕ αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Μετά το περιστατικό επίθεσης από αγνώστους στην οικία της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, τίθεται για πολλοστή φορά το ζήτημα της ασφάλειας όσων συναδέλφων χειρίζονται υποθέσεις, που τους εκθέτουν σε κινδύνους.

Επειδή η ανταπόκριση του Υπουργείου σας στα αιτιολογημένα αιτήματα συναδέλφων για παροχή προστασίας δεν είναι πάντοτε η ενδεδειγμένη, παρακαλούμε να μεριμνήσετε προσωπικά για την έγκαιρη και προσήκουσα ικανοποίησή τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...