209
Ενα από τα πανό των αλληλέγγυων στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης | SOOC

Ελεύθεροι μετά την άσκηση ποινικής δίωξης οι 15 συλληφθέντες καταληψίες του ΑΠΘ

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2022, 12:18
Ενα από τα πανό των αλληλέγγυων στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
|SOOC

Ελεύθεροι μετά την άσκηση ποινικής δίωξης οι 15 συλληφθέντες καταληψίες του ΑΠΘ

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2022, 12:18

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία οι 15 συλληφθέντες από τη χθεσινή εκκένωση του εργαστηρίου Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, το οποίο είχε καταληφθεί λίγα 24ωρα μετά την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό».

Καθώς όμως, απουσίαζαν οι μάρτυρες αστυνομικοί, η δίκη αναβλήθηκε για τις 21 Ιανουαρίου και η κράτησή τους ήρθη αυτοδικαίως.

Από την προσαγωγή των 15 συλληφθέντων κατά την εκκένωση της κατάληψης του εργαστηρίου Φαρμακολογίας του ΑΠΘ στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου/ SOOC

Προηγουμένως, η εισαγγελέας Πρωτοδικών τούς άσκησε δίωξη για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απείθεια και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ραδιοσυχνοτήτων (πράξεις όλες σε βαθμό πλημμελήματος).

Οι πρώτες τέσσερις είναι από κοινού, ενώ οι δύο τελευταίες συνδέονται με τα κοντάρια και τις ασύρματες συσκευές που βρέθηκαν στο σημείο της κατάληψης.

Ενας εκ των συλληφθέντων διώκεται για συνέργεια στις πράξεις της βίας κατά υπαλλήλων και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες –οκτώ άνδρες και επτά γυναίκες, ηλικίας 20 έως 39 ετών– είναι εν ενεργεία προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Εξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης οργανώθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...