343
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η μεταγωγή των συλληφθέντων στην Εισαγγελία Πειραιά. | INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς», ο πορτιέρης και οι ΟΥΚάδες – Τι άλλο βρήκε η ΕΛ.ΑΣ

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2024, 17:44
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η μεταγωγή των συλληφθέντων στην Εισαγγελία Πειραιά.
|INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς», ο πορτιέρης και οι ΟΥΚάδες – Τι άλλο βρήκε η ΕΛ.ΑΣ

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2024, 17:44

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Εισαγγελία Πειραιά οι καταθέσεις των τεσσάρων συλληφθέντων που κατηγορούνταν για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Τα δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού παραπέμπονται στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, ο ένας με κακούργημα για τα εκρηκτικά και ο άλλος για πλημμεληματική πράξη παράβασης του νόμου περί όπλων.

Σε ό,τι αφορά το πρώην ηγετικό μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» λόγω αναρμοδιότητας της Εισαγγελίας Πειραιά επιστρέφει στην Αθήνα για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τέλος σε βάρος του τέταρτου κατηγορούμενου, «πορτιέρη» σε κλαμπ, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

Νωρίτερα, οι δύο ΟΥΚάδες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μαζί με το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» και ένα ακόμη συλληφθέντα. Στα σπίτια τους βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο, ενώ προβληματισμό προκαλεί η τεράστια ποσότητα εκρηκτικής ύλης που είχαν στην κατοχή τους.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση η οποία δεν αφορά τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά το οργανωμένο έγκλημα, όπως ανέφερε το ertnews.gr. Η επιχείρηση διεξήχθη την Παρασκευή υπό άκρα μυστικότητα από την Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Στην αστυνομία είχαν φτάσει πληροφορίες για συγκεκριμένα άτομα που είχαν στην κατοχή τους εκρηκτικά. Αποφασίστηκε άμεσα να γίνει επιχείρηση υπό το φόβο επικείμενου χτυπήματος.

Στις εφόδους στα σπίτια των εμπλεκομένων στην Αθήνα τον Πειραιά και το Πέραμα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων ένα πιστόλι, εκρηκτική ύλη ΤΝΤ, χειροβομβίδα, αλεξίσφαιρο και πολλά φυσίγγια. Οι συλληφθέντες ήταν γνώριμοι στις αρχές.

Το πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς», σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις των αρμόδιων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, φαίνεται, πως κατά την διάρκεια της κράτησής του αλλά – κυρίως – μετά την αποφυλάκισή του, είχε επαφές με ποινικούς αλλά και πως συνεργάστηκε με μέλη της «Greek Mafia». Φέρεται να είχε συνεργασία με τον γνωστό με το προσωνύμιο «Ράμπο» ο οποίος δολοφονήθηκε πέρυσι στον Κορυδαλλό και να είχαν μαζί πρατήρια καυσίμων.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Μεταξύ άλλων, αυτό που προσπαθούν να βρουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι πως και από ποιους προμηθεύτηκαν οι συλληφθέντες όλα όσα βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...