215
Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Πλακιωτάκης: Καλεί σε απολογία τους υπευθύνους για το χάος στην Σαμοθράκη

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2019, 19:15
Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Πλακιωτάκης: Καλεί σε απολογία τους υπευθύνους για το χάος στην Σαμοθράκη

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2019, 19:15

Σε απολογία καλεί τους υπευθύνους διαχείρισης των πλοίων ΣΑΟΣ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ που άφησαν την Σαμοθράκη χωρίς πλοίο εν μέσω τουριστικής περιόδου ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης θα ζητήσει εξηγήσεις από τους κατά το νόμο υπεύθυνους για την διαχείριση των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων της γραμμής Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης «για την μη εκτέλεση των δρομολογίων των εν λόγω πλοίων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δελτίο τύπου του υπουργείου.

Προσωρινά το πλοίο Andros Jet, όπως και τα Ζέφυρος και Άναξ εξυπηρετούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη.

Την Δευτέρα το πρωί έχει προγραμματιστεί ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για την αξιολόγηση της κατάστασης στην Σαμοθράκη και την λήψη μέτρων ενίσχυσης του νησιού, του οποίου ο τουρισμός επλήγη σοβαρά.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Υπενθυμίζεται ότι εκατοντάδες επισκέπτες στο νησί της Σαμοθράκης βρέθηκαν εγκλωβισμένοι λόγω προβλημάτων με τα πλοία ΣΑΟΣ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ.

Όλα ξεκίνησαν στις 6 Αυγούστου, όταν το πλοίο Σάος ΙΙ, που εκτελούσε τα δρομολόγια της γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του και κρίθηκε αναγκαίο να επισκευαστεί.

Έτσι, την γραμμή εξυπηρετούσε μόνο το επιβατηγό Ζέφυρος, το οποίο δεν μπορεί να μεταφέρει οχήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News