328
Η Λιού Γιφέι, ηθοποιός που υποδύεται τη Μουλάν στη νέα ταινία της Ντίσνεϊ | Facebook

Μποϊκοτάζ στη «Μουλάν» γιατί υποστηρίζει την αστυνομία του Χονγκ Κονγκ

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2019, 17:29
Η Λιού Γιφέι, ηθοποιός που υποδύεται τη Μουλάν στη νέα ταινία της Ντίσνεϊ
|Facebook

Μποϊκοτάζ στη «Μουλάν» γιατί υποστηρίζει την αστυνομία του Χονγκ Κονγκ

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2019, 17:29

Η απόφαση της κινέζας ηθοποιού Λιού Γιφέι, που είναι πολιτογραφημένη αμερικανίδα πολίτης, να ταχθεί με το μέρος της αστυνομίας του Χονγκ Κονγκ προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο Διαδίκτυο, το οποίο πλέον ζητάει την κεφαλή της… επί πίνακι.

Σε ανάρτησή της της στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, η ηθοποιός, που υποδύεται την ηρωίδα «Μουλάν» στη νέα ταινία της Ντίσνεϊ, ανέφερε: «Και εγώ στηρίζω την αστυνομία του Χονγκ Κονγκ. Τώρα μπορείτε να με χτυπήσετε».

Επιπλέον, στα Αγγλικά, υπάρχει και η φράση: «Τι ντροπή για το Χονγκ Κονγκ!».

Η ανάρτηση της ηθοποιού που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Η φράση που αναδημοσίευσε η Γιφέι αποδίδεται σε έναν δημοσιογράφο της (φιλοκυβερνητικής) εφημερίδας Global Times, που πριν μερικές ημέρες δέχθηκε επίθεση στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ από διαδηλωτές που τον πέρασαν για πράκτορα της αστυνομίας.

Οι χρήστες του Weibo, το οποίο ελέγχεται από τις κινεζικές αρχές, αντέδρασαν (όπως ήταν αναμενόμενο) θετικά στη δημοσίευση, στο Twitter όμως, το οποίο είναι απαγορευμένο στην Κίνα, η απόφαση της επικρίθηκε από πάρα πολλούς χρήστες, Κινέζους και μη.

Γρήγορα το hashtag #boycottMulan («Μποϊκοτάρετε τη Μουλάν») πήρε διαστάσεις και χρήστες στο Χονγκ Κονγκ και την Αμερική καλούσαν σε μποϊκοτάζ κατά του στούντιο παραγωγής της, της Ντίσνεϊ, αλλά και κατά της ίδια της ταινίας που αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε λίγο καιρό.

Μάλιστα, πολλοί χρήστες του Twitter έγραψαν ότι «τα σχόλια της ηθοποιού έρχονται σε αντίθεση με τον συμβολισμό και το χαρακτήρα της κινέζας πολεμίστριας Μουλάν».

«Η ταινία παρουσιάζει μια γυναίκα που παίρνει τον έλεγχο και παλεύει για τη ζωή και την εξέλιξή της. Η Γιφέι υποστηρίζει μια ομάδα που επιτίθεται στις γυναίκες οι οποίες τολμούν να επικοινωνήσουν την άποψή τους και αυτό είναι μια μεγάλη διαφορά. Η Ντίσνεϊ είναι πρόθυμη να αγνοήσει αυτό το γεγονός για οικονομικούς λόγους, αλλά εμείς δεν πρέπει», έγραψε ένας άλλος.

«Η Γιφέι έχει πάρει την αμερικανική υπηκοότητα και έτσι της είναι εύκολο να κατακρίνει τους διαδηλωτές που μάχονται για τη δημοκρατία», καταλήγει με νόημα ένας χρήστης του Twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...