332
Επιβάτες περιμένουν ώρες για την πτήση τους στο Τerminal 2 του Χίθροου | REUTERS/Henry Nicholls

Πλαφόν στον αριθμό των επιβατών βάζει το Χίθροου λόγω… χάους

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2022, 19:23
Επιβάτες περιμένουν ώρες για την πτήση τους στο Τerminal 2 του Χίθροου
|REUTERS/Henry Nicholls

Πλαφόν στον αριθμό των επιβατών βάζει το Χίθροου λόγω… χάους

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2022, 19:23

Ανώτατο όριο στον αριθμό των επιβατών που αναχωρούν καθημερινά από το αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο, αποφάσισε η διοίκηση του αεροδρομίου.

Στόχος της είναι να μειωθεί η αναστάτωση που έχει προκαλέσει η αύξηση της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια, η οποία έχει εκτιναχθεί λόγω του καλοκαιριού, αλλά και της άρσης των περιοριστικών μέτρων που υπήρχαν για τον κορονοϊό.

Οπως γράφουν οι Times του Λονδίνου, το όριο των 100.000 επιβατών ξεκινά να εφαρμόζεται από σήμερα, Τρίτη, μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου, οπότε και η τουριστική κίνηση μειώνεται αισθητά.

Οι αεροπορικές εταιρείες στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Βρετανίας είχαν ήδη ανταποκριθεί στην έκκληση της κυβέρνησης να μειώσουν τη χωρητικότητα, όμως η διεύθυνση του Χίθροου είπε πως πρέπει να προχωρήσουν σε περαιτέρω κινήσεις.

«Οι αεροπορικές εταιρείες, οι υπάλληλοι φορτοεκφόρτωσης αποσκευών και το αεροδρόμιο μπορούν να εξυπηρετήσουν συλλογικά 100.000 επιβάτες που αναχωρούν από το Χίθροου, ένας αριθμός που ξεπεράστηκε πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες με αποτέλεσμα μη αποδεκτά επίπεδα εξυπηρέτησης» τονίζεται από τη διοίκηση του αεροδρομίου.

Αποσκευές αναζητούν για εβδομάδες του ταξιδιώτες τους και παραμένουν στα αζήτητα του αεροδρομίου Χίθροου / REUTERS/Henry Nicholls

«Μερικές αεροπορικές εταιρείες έχουν αναλάβει σημαντική δράση, άλλες όμως όχι, και πιστεύουμε πως χρειάζεται περαιτέρω δράση τώρα προκειμένου να διασφαλίσουμε πως οι επιβάτες θα έχουν ένα ασφαλές και αξιόπιστο ταξίδι», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Χίθροου, Τζον Χόλαντ Κέι, σε ανοικτή επιστολή που απηύθυνε την Τρίτη προς τους επιβάτες.

«Αναγνωρίζουμε πως αυτό θα σημαίνει ότι ορισμένα καλοκαιρινά ταξίδια, είτε θα μετακινηθούν για άλλη μέρα, είτε σε άλλο αεροδρόμιο. Μπορεί επίσης και να ακυρωθούν και ζητάμε συγγνώμη από όσους επηρεάζονται τα ταξιδιωτικά σχέδιά τους», πρόσθεσε.

Ο Χόλαντ Κέι είπε επίσης ότι οι προβλέψεις δείχνουν πως ακόμη και με το μέτρο αυτό, οι ημερήσιες θέσεις αναχώρησης το καλοκαίρι θα φθάσουν κατά μέσο όρο τις 104.000, 4.000 πάνω από το πλαφόν.

Ζήτησε επίσης από τους υπεύθυνους των αεροπορικών εταιρειών να σταματήσουν να πωλούν εισιτήρια, προκειμένου να περιοριστεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...