451
| CreativeProtagon

Πήραν ένα χταπόδι δώρο στον γιο τους κι αυτό γέννησε – Κατέληξαν να φροντίζουν 51

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2024, 14:24
|CreativeProtagon

Πήραν ένα χταπόδι δώρο στον γιο τους κι αυτό γέννησε – Κατέληξαν να φροντίζουν 51

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2024, 14:24

Ο Καλ Κλίφορντ είχε εμμονή με τα χταπόδια από τότε που ήταν δύο ετών. Ζητούσε από τους γονείς του να του πάρουν ένα και τελικά, ο πατέρας του, Κάμερον, συναίνεσε.

Ο κύριος Κλίφορντ, ένας 36χρονος οδοντίατρος από την Οκλαχόμα, αγόρασε μια δεξαμενή 60 γαλονιών ως μέρος μιας έκπληξης για τα ένατα γενέθλια του Καλ. Στη συνέχεια αγόρασε ένα χταπόδι δύο σημείων (ονομάζονται έτσι από τις πολύ χαρακτηριστικές μπλε κηλίδες που έχουν δεξιά και αριστερά στο κεφάλι τους) από ένα ενυδρείο στην Καλιφόρνια.

Ο Τέρανς, σύμφωνα με την Telegraph, έφτασε στο σπίτι των Κλίφορντ μέσα σε μια σακούλα με νερό και έγινε μέλος της οικογένειας. Αρχικά, οι Κλίφορντ νόμιζαν ότι ο Τέρανς ήταν αρσενικός. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, ανακάλυψαν ότι έκαναν λάθος.

Ενα πρωί, η δεξαμενή στην κρεβατοκάμαρα του Καλ ήταν γεμάτη με δεκάδες αυγά. Ο Τέρανς, που τελικά ήταν η Τέρανς, είχε ζευγαρώσει πριν πιαστεί από έναν δύτη. Οταν ο κύριος Κλίφορντ σήκωσε ένα από τα αυγά, αυτό έσκασε και ένα μικροσκοπικό χταπόδι άρχισε να κολυμπάει στη δεξαμενή.

«Φώναξα τη γυναίκα μου», είπε ο Κλίφορντ στην Washington Post. «Νιώσαμε πολύ άγχος γιατί τώρα καταλάβαμε ότι έχουμε ευθύνη για αυτά τα μωρά».

Το μωρό νούμερο ένα ονομάστηκε Περλ. Μετά ήρθαν οι Seaoncé, Jay Sea, Swim Shady, Squid Cudi, Bill Nye the Octopi και Champ. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, οι Κλίφορντ είχαν στην κατοχή τους 51 χταπόδια.

Η αλήθεια είναι ότι η οικογένεια είναι τυχερή. Ενα γιγάντιο χταπόδι του Ειρηνικού μπορεί να γεννήσει περισσότερα από 50.000 αυγά, σύμφωνα με τον βιολόγο Τζιμ Κόσγκροουβ.

Αλλά η φροντίδα των παιδιών της Τέρανς έχει αποδειχθεί αρκετά ακριβή. Πρώτα έπρεπε να αγοράσουν μεμονωμένα σπίτια για κάθε έναν από τους απογόνους. Το τάισμά τους επίσης δεν είναι φθηνό και η οικογένεια ξοδεύει αρκετές χιλιάδες δολάρια για σαλιγκάρια, μύδια και καβούρια.

«Μην πάρετε χταπόδι κατοικίδιο, εκτός αν είστε έτοιμοι να χάσετε τον ύπνο σας και τα χρήματα που είχατε μαζέψει για να πάνε τα παιδιά σας στο πανεπιστήμιο», είπε ο Κλίφορντ στην USA Today.

Η ιστορία της Τέρανς και των παιδιών της έχει γίνει viral, με τα βίντεο TikTok της οικογένειας να παρακολουθούνται από 400.000 άτομα. «Είναι κάτι που νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι χρειάζονται, γιατί υπάρχουν τόσα άσχημα νέα στον κόσμο», είπε ο ίδιος.

«Το να έχεις χταπόδι είναι δύσκολο. Είναι επίπονο και ακριβό. Επομένως, δεν πρέπει να το κάνετε εάν δεν είστε έτοιμοι να το φέρετε εις πέρας».

Ο Κλίφορντ ζήτησε τη βοήθεια του Τιμ Τάιλ, ενός 80χρονου συνταξιούχου ακτινολόγου, του οποίου το προσωπικό ζωικό βασίλειο περιλαμβάνει δύο χταπόδια, ιππόκαμπους και δηλητηριώδεις σαύρες.

Μερικά από τα μωρά χταπόδια πέθαναν ενώ τα μετέφεραν στο σπίτι του κυρίου Τάιλ. Τα υπόλοιπα 23 ζουν σε συνθήκες πολυτελείας, το καθένα με δικό του πλαστικό δοχείο, και τρέφονται με ζωντανές γαρίδες, οι οποίες εισάγονται ειδικά από την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...